Δήμος Αίγινας. Άριστη η ποιότητα του νερού στην κεντρική δεξαμενή, τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλο το δίκτυο ύδρευσης.


Ο Δήμος της Αίγινας ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από πρόσφατο έλεγχο, που διενήργησε διαπιστευμένο εργαστήριο και ο ανάδοχος του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, διαπιστώθηκε η άριστη ποιότητα του νερού στην κεντρική δεξαμενή του Λεοντίου, στην Κυψέλη. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι γίνονται τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών: Αίγινα, Άγιοι Ασώματοι, Κυψέλη, Σουβάλα και Πέρδικα, όπως επίσης και έλεγχοι καταλληλότητας στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Αγίας Μαρίνας και Αλώνων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας:

"Μετά από πρόσφατο έλεγχο ποιότητας νερού που διενήργησε το συμβεβλημένο με το Δήμο Αίγινας χημικό και μικροβιολογικό αδειοδοτημένο διαπιστευμένο εργαστήριο «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε», καθώς και η Τεχνική Εταιρία «Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε» ανάδοχος εταιρία του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού διαπιστώθηκε η άριστη ποιότητα νερού του κεντρικού ταμιευτήρα στο Λεόντι της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης.

Για την εξασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού διενεργούνται τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλο το δίκτυο ύδρευσης του νησιού (Αίγινα, Άγιοι Ασώματοι, Κυψέλη, Σουβάλα, Πέρδικα). Επίσης, οι έλεγχοι για την εξέταση της καταλληλότητας του νερού, συνεχίζονται στο δίκτυο ύδρευσης Αγίας Μαρίνας και Αλώνων ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα ενδεχομένως προκύψει.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων πιστοποιούν ότι η ποιότητα του πόσιμου νερού, ανταποκρίνεται στις κατά τον νόμο απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ) ΓΠ ΟΙΚ 67322/2017, «Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» σε συμμόρφωση προς την οδηγία 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 3ης Νοεμβρίου 1998, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png