Ρύπανση από πετρελαιοειδή, άγνωστης προελεύσεως στη Σουβάλα. Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

 
Σε λειτουργία έχει μπει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Σουβάλα, εξαιτίας της ρύπανσης που παρατηρήθηκε στην περιοχή τις προηγούμενες ώρες. Ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης μιλώντας το απόγευμα στο Aegina Portal είπε ότι πρόκειται για πολλά σποτ, 20-30 τετραγωνικά πετρελαιοειδή,  άγνωστης προελεύσεως, τα οποία προφανώς το βράδυ "ταξίδευαν" και έφτασαν κοντά στη Σουβάλα πρωινές ώρες. Έχουν γίνει άμεσες ενέργειες με απορροφητικές - απορρυπαντικές πετσέτες και αργότερα θα τοποθετηθεί ένα φράγμα για να περιοριστεί η ρύπανση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σ' αυτή τη φάση φαίνεται ότι η κηλίδα βγαίνει στην ακτή και θα καθαριστεί τις επόμενες ώρες. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας διενεργείται προανάκριση και έχει γίνει λήψη δειγμάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 2 σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος επικοινώνησε με το Aegina Portal, αναφέροντας την ύπαρξη πετρελαιοκηλίδας στη περιοχή του λιμανιού. Αντίστοιχη ενημέρωση υπήρξε και από κάτοικο της περιοχής.
 
Στις 3:25 το μεσημέρι έγινε γνωστό  ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, βρισκόταν σε επικοινωνία με τη αντιρυπαντική εταιρία, με την οποία συνεργάζεται το Λιμενικό Ταμείο. Στην περιοχή πήγε πλωτό του Λιμενικού, ο Υπολιμενάρχης και στην συνέχεια ο Λιμενάρχης Αίγινας. Στις 16:30 ο κ. Θεριανός δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει προσπάθεια να καθαριστούν οι δύο μεγάλες κηλίδες", λέγοντας ότι η μία κηλίδα που βρίσκεται στο εσωτερικό σημείο του λιμανιού, έχει σχεδόν καθαριστεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png