Με τη συνδρομή αντιρρυπαντικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, συνεχίστηκε σήμερα ο καθαρισμός από τα πετρελαιοειδή στη θαλάσσια περιοχή της Σουβάλας.

 
Με τη βοήθεια αντιρρυπαντικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, από τη Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη συνδρομή της οποίας ζήτησε ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, συνεχίστηκε σήμερα, από νωρίς το πρωί, η αντιρρυπαντική επιχείρηση στο λιμάνι της Σουβάλας και στις κοντινές περιοχές, που εμφανίστηκαν κηλίδες από πετρελαιοειδή χθες το μεσημέρι.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, ειδοποιήθηκε από τη πρώτη στιγμή, όταν εντοπίστηκε η ρύπανση στη Σουβάλα. Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος επειδή έφτασε στην Αίγινα χθες το βράδυ, δεν μπόρεσε να επιχειρήσει. Ξεκίνησε μετά τις 7:30 σήμερα το πρωί. 
 
Ο κ. Φραγκούλης μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι η Σουβάλα έχει καθαριστεί πλήρως και ότι το λιμάνι της Σουβάλας έχει καθαριστεί πάρα πολύ καλά, όπως επίσης και τα Λουτρά. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ένα φράγμα στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Σωτήρας και μέσα σ' αυτό απορροφητικές πετσέτες, προκειμένου να απομακρυνθεί ένα κομμάτι ρύπανσης από μαύρα πετρελαιοειδή.
 
Επίσης στις Βάθες παρατηρήθηκε ρύπανση στην βραχώδη ακτή από μαύρα πετρελαιοειδή. Και εκεί τοποθετήθηκαν απορροφητικά υλικά και καθαρίστηκε ένα μεγάλο μέρος της ακτής. Η διαδικασία της απορρύπανσης θα ξεκινήσει και πάλι αύριο, πρωί της Κυριακής και "θα συνεχιστεί μέχρι να μην υπάρχει ίχνος πετρελαιοειδών", όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Φραγκούλης.
 
Για το ζήτημα των κηλίδων, που είχαν εμφανιστεί στην θαλάσσια περιοχή του Λεοντίου, είπε ότι η περιοχή καθαρίστηκε από το αντιρρυπαντικό σκάφους του Λιμενικού Σώματος.
 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, συμπλήρωσε ότι υπάρχει διαρκής συνεργασία με τον Λιμενάρχη και πρόσθεσε ότι στις τέσσερις σήμερα το απόγευμα έφτασαν στην Αίγινα με ειδικό σκάφος τρία στελέχη από την εταιρία με τη οποία συνεργάζεται το Λιμενικό Ταμείο, για ζητήματα αντιμετώπισης της θαλάσσια ρύπανσης.
 
Ο κ. Θεριανός τόνισε ότι η Σουβάλα έχει ολοκληρωθεί και υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στις Βάθες και στη θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται προς την Αγία Σωτήρα. "Αύριο το πρωί θα πάμε σ' αυτές τις δύο περιοχές για να συνεχίσουμε τον καθαρισμό", είπε.
 
Επίσης, υπογράμμισε την σημαντική βοήθεια που προσέφερε το αντιρρυπαντικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος και συμπλήρωσε ότι όλες οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να απομακρυνθούν τα πετρελαιοειδή από τη θάλασσα.
 
Αύριο Κυριακή, ενδέχεται να επισκεφθεί και πάλι την Αίγινα το ειδικό σκάφος της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται το Λιμενικό Ταμείο, ενώ ο κ. Θεριανός αναφέρθηκε και στην ρύπανση των βράχων στις Βάθες και είπε ότι εξετάζονται οι τρόποι τους οποίους θα απομακρυνθούν, καθώς μορφολογικά είναι μία πολύ δύσκολη περιοχή.
 
Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί, με την ελπίδα οι οι καιρικές συνθήκες να παραμείνουν καλές. Τέλος, από το Λιμεναρχείο Αίγινας συνεχίζεται η προανάκριση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png