Μία μικρής έκτασης πετρελαιοκηλίδα, στην παραλία της Αύρας, απομονώθηκε και καθαρίστηκε πλήρως.

 
Μία πετρελαιοκηλίδα που η επιφάνειά της δεν ξεπερνούσε τα πέντε τετραγωνικά, κινητοποίησε χθες το Λιμεναρχείο Αίγινας, το οποίο κινήθηκε άμεσα και τοποθέτησε φράγμα και απορροφητικά υλικά, ενεργοποιώντας το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το περιστατικό ήταν μεμονωμένο, μικρής έκτασης και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε εκείνο της Σουβάλας. Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες μέχρι η κηλίδα να απομονωθεί και να καθαριστεί πλήρως. Η κηλίδα εντοπίστηκε στην παραλία της Αύρας, προς την πλευρά του Μουσείου.
 
Από το Λιμεναρχείο της Αίγινα ελήφθη δείγμα, όμως η εκτίμηση του Λιμενάρχη κ. Αργύρη Φραγκούλη είναι ότι είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί, καθώς επρόκειτο για εξατμίζουσα και αυτοδιαλυόμενη ουσία από σεντινόνερα και κατά συνέπεια το δείγμα δεν μπορεί να είναι ακριβείας. Πάντως τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επιθεωρήσεις σε σκάφη, δειγματοληπτικά.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png