Επιτήδειος υποδύεται τον λογιστή, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για επιστροφή από λογαριασμό της ΔΕΗ και προσπαθεί να αποσπάσει στοιχεία πιστωτικών καρτών.

 
Ένα νέο τρόπο έχουν βρει οι επιτήδειοι, που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες μέσω τηλεφώνου. Υπόσχονται επιστροφή από το λογαριασμό της ΔΕΗ κάποιου μέλους της οικογένειας και προσπαθούν να αποσπάσουν στοιχεία πιστωτικών καρτών, δήθεν για να πιστώσουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Αναφέρουν ότι η επιστροφή αφορά ένα πρόσωπο της οικογένειάς τους, με τέτοιο τρόπο, ώστε να πείσουν για την ιδιότητά τους, προσπαθώντας να κάνουν πιο αληθοφανή την απάτη.
 
Χρειάζεται προσοχή, γιατί οι απατεώνες χρησιμοποιούν στοιχεία της επικαιρότητας για να πείσουν. Για παράδειγμα τώρα είναι επιστροφή από λογαριασμό της ΔΕΗ, ένα χρόνο πριν το ίδιο σενάριο, προέβλεπε επιστροφή επειδή κάποιος ήταν εμβολιασμένος!
 
Επιστρέφοντας στην περίπτωση εξαπάτησης, που κατήγγειλε στο Aegina Portal σήμερα, γυναίκα κάτοικος της Αίγινας, ένας άνδρας της τηλεφώνησε, της συστήθηκε ως λογιστής, με ένα επίθετο που της ήταν άγνωστό. Της είπε ότι για να πιστώσει σε δικό της λογαριασμό χρήματα, από επιστροφή λογαριασμού της ΔΕΗ, που αφορούν το παιδί της, θα πρέπει να του δώσει τα στοιχεία της πιστωτικής της κάρτας. Μάλιστα, ήταν πειστικός, καθώς η γυναίκα του έδωσε τα δύο τελευταία νούμερα της κάρτας, όμως συνειδητοποιώντας ότι αυτό που κάνει είναι λάθος, του έκλεισε το τηλέφωνο.
 
Η γυναίκα τηλεφώνησε στο Aegina Portal, εμφανώς ταραγμένη και κατήγγειλε την προσπάθεια εξαπάτησης, θέλοντας να προστατέψει και άλλους κατοίκους του νησιού, που ενδεχομένως θα μπουν στο στόχαστρο επιτηδείων, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν μέσω τηλεφώνου. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png