Σε έξαρση και πάλι οι τηλεφωνικές απάτες στην Αίγινα, χρησιμοποιούν ονόματα γνωστών επιχειρηματιών για να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους.



Χωρίς τέλος, φαίνεται ότι είναι οι προσπάθειες που κάνουν επιτήδειοι, προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υποψηφίων θυμάτων τους. Η προσέγγισή τους γίνεται διαφορετική κάθε φορά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Έτσι, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ονόματα γνωστών επιχειρηματιών του νησιού, αλλά και την αμεσότητα που δημιουργεί η δήθεν συμμετοχή των παιδιών τους, σε μία προσπάθεια να καμφθούν οι αντιστάσεις, να αποσπαστεί η προσοχή και το υποψήφιο θύμα να προχωρήσει σε μία συναλλαγή που τελικά θα του αφαιρέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό του.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο επιτήδειος παίρνει τηλέφωνο έναν επαγγελματία ή καταστηματάρχη και υποδύεται ότι είναι ένα γνωστό πρόσωπο του νησιού. Μάλιστα, προκειμένου η επικοινωνία να είναι είναι όσο πιο αληθοφανής γίνεται, του λέει ότι θα του στείλει το γιό του ή την κόρη του, για να πάρει κάποια πράγματα από το μαγαζί και του ζητά εκείνη την στιγμή να του δώσει ένα αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα.
 
Το σενάριο της τηλεφωνικής απάτης παραμένει το ίδιο. O άγνωστος καταθέτει ένα ποσό στο λογαριασμό του επαγγελματία μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού, όμως στην συνέχεια ισχυρίζεται ότι έκανε λάθος και πως κατέθεσε περισσότερα χρήματα και του ζητά να του επιστρέψει την διαφορά. Έτσι, αν για παράδειγμα έχει συμφωνηθεί ότι η κατάθεση πρέπει να είναι 100 ευρώ, ο άγνωστος λέει ότι από λάθος κατέθεσε μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού 1.000 ευρώ. Στην συνέχεια παίρνει τηλέφωνο τον επαγγελματία, λέγοντας ότι έκανε λάθος και τον παρακαλεί να του επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα που κατέθεσε.
 
Ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε σήμερα από αγνώστους γι' αυτό το σκοπό, όπως και άλλης συναδέλφου του, επίσης, γνωστής φαρμακοποιού. Είπε ότι οι τηλεφωνικές απάτες είναι σε έξαρση στο νησί και ζήτησε από τους επαγγελματίες του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

"Προσέχουμε πολύ καλά σε ποιον δίνουμε το IBAN και αν μας πάρει τηλέφωνο και πει ότι έβαλε περισσότερα χρήματα κατά λάθος και μας ζητήσει να του επιστρέψουμε τη διαφορά, δεν πράττουμε τίποτα μέχρι να ελέγξουμε πολύ καλά, ότι τα χρήματα είναι όντως μέσα στο λογαριασμό μας", υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιούν την καθυστέρηση της μεταφοράς των χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα. "Πρέπει να ελέγξετε τον λογαριασμό σας ότι μπήκανε, όχι το extrait", τονίζει ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png