Η τριήρης "Ολυμπιάς" στο λιμάνι της Αίγινας, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. [upd] Δεν θα είναι επισκέψιμη από το κοινό.

triiris-olimpias.jpg
Το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα "Ολυμπιάδα", θα φτάσει στην Αίγινα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση δεν θα είναι επισκέψιμη από το κοινό. Η τριήρης "Ολυμπιάς" θα αποπλεύσει για την Σαλαμίνα στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου στις 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας. Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σημερινό Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Περιφερειακή Ενότητα Νήσων - Δελτίο Τύπου: Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη και της Διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής «Σαλαμίνια 2022» αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά της Αίγινας στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2022», η Τριήρης θα φτάσει στην Αίγινα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ  θα αποπλεύσει για την Σαλαμίνα στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου στις 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας. 

Την Τριήρη Ολυμπιάδα θα υποδεχθούν στο λιμάνι– Παλαιά Προβλήτα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μαζί με τις δημοτικές και Λιμενικές αρχές της Αίγινας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός και ο Δρ, Αντώνιος Πολυδώρου μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής – Σαλαμίνια 2022.


Σχετικά επισυνάπτονται το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Σαλαμίνια 2022» που διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και το πρόγραμμα και το link της διαδικτυακής ημερίδας που θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα «Η σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο».

Εκ μέρους της Διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής Σαλαμίνια 2022.

(C) Copyright Φωτογραφίας Επίσημη Ιστοσελίδα Πολεμικού Ναυτικού



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png