Στο λιμάνι της Αίγινας κατέπλευσε το πρωί η τριήρης "Ολυμπιάς". Έκδηλος ο ενθουσιασμός των κατοίκων του νησιού που την υποδέχθηκαν.

DSC_0011-olibias.JPG

Στο λιμάνι της Αίγινας, στην Παλαιά Προβλήτα, κατέπλευσε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 11 η τριήρης "Ολυμπιάς" . Πρόκειται για το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους, του 5ου αιώνα "Ολυμπιάδα". Η τριήρης "Ολυμπιάς" θα αποπλεύσει για την Σαλαμίνα στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου στις 25 Σεπτεμβρίου, όπου και θα διεξαχθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας. 


Την τριήρη "Ολυμπιάς" υποδέχθηκαν στην Παλαιά Προβλήτα και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αυτή ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μούρτζης, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μούρτζης, ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης, η υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κ. Μαρία Φράγκου, ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος, ο πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, ο Δρ, Αντώνιος Πολυδώρου μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής – Σαλαμίνια 2022, η Δέσποινα Κουτσούμπα, αρχαιολόγος της ΕΕΑ, επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας στο αρχαίο λιμάνι της Αίγινας, οι απόστρατοι αξιωματικοί κ. Γιώργος Κραουνάκης και Ηρακλής Καλογεράκης, αλλά και πολίτες της Αίγινας, που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους.

DSC_0011-olibias-00.JPG

Αναμνηστικές πλακέτες αντάλλαξαν ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης και ο κυβερνήτης της τριήρους αντιπλοίαρχος Νικόλαος Πολυχρονάκης. "Είναι τιμή για εμάς που ήρθες", είπε ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης παραδίνοντας αναμνηστική πλακέτα του Λιμεναρχείου Πειραιά στον κυβερνήτη.

DSC_0011-olibias-04.JPG

Την άφιξη της τριήρους "Ολυμπιάς στην Αίγινα προλόγισε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας κ. Μαριλένα Γιαννούλη και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος (ο οποίος είχε διατελέσει κωπηλάτης το 1988 όταν ήταν δόκιμος) και ο κυβερνήτης της "Ολυμπιάς" Νικόλαος Πολυχρονάκης.

DSC_0011-olibias-01.JPG

Στο πλαίσιο της της εκδήλωσης "Σαλαμίνια 2022" που διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας με την Περιφέρεια Αττικής, θα διεξαχθεί διαδικτυακή ημερίδα στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα "Η σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο".

Η "Ολυμπιάς" θα αποπλεύσει από την Αίγινα στις 22 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, αύριο θα την επισκεφθούν μαθητές από τα σχολεία της Αίγινας. Το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται στον χώρο της Παλαιάς Προβλήτας, ωστόσο δεν θα μπορεί να ανέβει στο πλοίο. Αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί, διότι αρχικά και σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, υπήρξε η ενημέρωση ότι το πλοίο θα είναι επισκέψημο, κάτι που τελικά δεν ισχύει, σύμφωνα με την ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης, αλλά και την ενημέρωση που είχαμε σήμερα από το πλήρωμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png