Με την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς. Τι συζήτησαν, τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψής της.

20220917_132144-00.jpg

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.


Πρόκειται για προγραμματισμένη συνάντηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υφυπουργού στην Αίγινα, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού και να συζητήσει από κοντά με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του νησιού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης, καθώς και η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημέρωσε την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για τη συμμετοχή του Δήμου Αίγινας σε τρέχοντα προγράμματα, όπως αυτά του Πράσινου Ταμείου, του Ταμείου Ανάκαμψης και του Αντώνης Τρίτσης. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, όπως η επέκταση του βρεφονηπιακού σταθμού, η δημιουργία ΚΔΑΠμεΑ, αλλά και άλλα κεντρικά ζητήματα όπως τα Καποδιστριακα Κτήρια και άλλα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε στο Aegina Portal:

"Είμαστε όλοι εδώ και πάλι, με τον Δήμαρχο τη Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να γιορτάσουμε την γιορτή, το φεστιβάλ του πλούτου του νησιού αυτού.

Στο Fistiki Fest με όλους τους παραγωγούς, τους τοπικούς, τους αγροτικούς παραγωγούς, τους ανθρώπους της Αίγινας, την Διοίκηση την Δημοτική, αλλά και όλους εμάς, ανθρώπους που αγαπάμε το νησί εδώ και χρόνια, είμαστε εδώ για να γευτούμε, να απολαύσουμε όλα τα δημιουργικά δρώμενα των ημερών αυτών, αλλά και βέβαια από καμία από τις από τις γιορτές αυτές, δεν μπορεί να λείπει και η δημιουργική συζήτηση με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να ξανασυζητήσουμε τα προβλήματα του τόπου, να καταλάβουμε, να ακούσουμε, έτσι ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους Αιγινήτες όσο περισσότερο μπορούμε .

Αυτό που μπορώ να πω εγώ, ως Κυβέρνηση, είναι ότι δεν αφήνουμε τα νησιά μας πίσω, δεν αφήνουμε την Αίγινα πίσω και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, έτσι ώστε σε επίπεδο, είτε είναι κοινωνική πολιτική, είτε είναι εκπαίδευση, είτε είναι παροχές υγείας, είτε είναι ο
τουρισμός του νησιού αυτού, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να κάνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων των Αιγινητών, όσο πιο δημιουργική και εύκολη γίνεται".

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε:

"Σήμερα έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε την Υφυπουργό σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας. Επισκέπτεται το νησί μας μαζί με τους συνεργάτες της, είχαμε μία εκτενή συζήτηση και από εμάς μία ενημέρωση σχετικά σε ποια προγράμματα συμμετέχουμε, όσον αφορά δηλαδή συγκεκριμένα Τρίτσης, Πράσινο Ταμείο, Ταμείο Ανάκαμψης και έγινε και επίσης μία εκτενής συζήτηση σχετικά με θέματα κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα για την επέκταση του βρεφονηπιακού σταθμού, για την δημιουργία ΚΔΑΠμεΑ. Είπαμε και άλλα θέματα τα οποία άπτονται της αρμοδιότητας της Υφυπουργού, καθώς επίσης και για θέματα παιδείας και γενικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο της Αίγινας, όπως είναι τα Καποδιστριακα Κτήρια, καθώς επίσης και άλλα μείζονα θέματα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και ευελπιστούμε και σε επόμενη συνάντηση, να δούμε αυτά τα οποία σχεδιάζουμε και την υλοποίησή τους".

Η Υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, που πρόκειται να είναι υποψήφια στην Α' Πειραιά και Νήσων, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αίγινα σήμερα, θα επισκεφθεί το Λιμεναρχείο, το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, όπου θα έχει συζήτηση με τους διοικητές τους. Ακόμη έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγών Αίγινας κ. Νίκο Γιαννούλη, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κ Νίκο Αλυφαντή, με τον πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων κ. Νίκο Κωστάκο.

Επίσης, θα περιηγηθεί στα περίπτερα της Εμπορικής Έκθεσης, ενώ το απόγευμα θα παρακολουθήσει την εκδήλωση γαστρονομίας με τον Ιάκωβο Απέργη στην Παλαιά Προβλήτα και το βράδυ τη συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png