Χωρίς υπηρεσία μεταφοράς έχουν μείνει οι τέσσερις μαθητές, που μένουν στις περιοχές Κύλινδρας - Πόρτες και πηγαίνουν στα σχολεία του Μεσαγρού.

aeginaporteskilidras.jpg

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς και οι μαθητές που διαμένουν στις περιοχές Κύλινδρας - Πόρτες και πρέπει να μετακινούνται καθημερινά προς τα σχολεία τους, που βρίσκονται στο Μεσαγρό. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε σήμερα το πρωί με το Aegina Portal, παραθέτοντας το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, που μένουν στην περιοχή και πηγαίνουν, είτε στο δημοτικό σχολείο, είτε στο γυμνάσιο του Μεσαγρού. Ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση από τον Δήμο της Αίγινας, καθώς όπως είπε ο διαγωνισμός για το ταξί που εκτελεί αυτή την υπηρεσία ήταν άγονος.

Το Aegina Portal αναζητώντας τον σχετικό διαγωνισμό, διαπίστωσε ότι τα δρομολόγια της συγκεκριμένης περιοχής είναι χωρίς υποβληθείσα προσφορά.  Έτσι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, μαθητών Δημόσιων Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, για τα σχολικά έτη 2022-2023, 2023-2024 και 2024-2025, για τη συγκεκριμένη περιοχή, καταγράφηκε στους πίνακες των δρομολογίων χωρίς υποβληθείσα προσφορά. Η περιγραφή του δρομολογίου είναι Πόρτες, Κύλινδρας, Αγία Μαρίνα, Αφαία, Μεσαγρός Χαλδέικα και αφορά τέσσερις μαθητές.

Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, όμως αυτό δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας. "Οι πληροφορίες μου είναι ότι αυτό σύντομα θα επιλυθεί", είπε και συμπλήρωσε ότι σε παλαιότερες περιπτώσεις που ο διαγωνισμός ήταν άγονος υπήρχε παροχή ανταποδοτικών προς τους γονείς για τα καύσιμα και το αυτοκίνητο. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png