Το λεωφορείο του Δήμου Αίγινας θα μεταφέρει, προσωρινά, τα παιδιά που μένουν Κύλινδρα - Πόρτες, στα σχολεία τους στο Μεσαγρό. 

DSC_0047-portes.JPG

Παραμένει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις μαθητές και οι οικογένειές τους, που μένουν στην περιοχή του Κύλινδρα - Πόρτες και πηγαίνουν στα σχολεία του Μεσαγρού. Το λεωφορείο του Δήμου Αίγινας θα μεταφέρει, τους μαθητές προσωρινά, μέχρι να δοθεί οριστική λύση από την Περιφέρεια.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα το πρωί και επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς μιλώντας στο Aegina Portal, ο δήμος Αίγινας θα μεταφέρει τα παιδιά στα σχολεία τους κάθε Τρίτη και Παρασκευή, καθώς το λεωφορείο του Δήμου εκτελεί δρομολόγια εκείνες τις ημέρες. "Για τις υπόλοιπες ημέρες δεν έχω βρει ακόμη λύση", είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, που σε σχετική ερώτηση απάντησε, ότι από την Περιφέρεια θα γίνει η διαδικασία που προβλέπεται, ώστε να βρεθεί μέσο που να μεταφέρει μόνιμα τους μαθητές. 

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Ζορμπάς είπε: "Εγώ επικοινώνησα με την Αντιπεριφερειάρχη, ο αρχικός διαγωνισμός που αφορά τη συγκεκριμένη διαδρομή, απέβη άγονος. Γίνεται επαναληπτικός διαγωνισμός, νομίζω τρέχει αυτή τη στιγμή, αν δεν κάνω λάθος, έτσι με διαβεβαίωσαν και πιστεύω ότι θα προκύψει ενδιαφέρον και ανάδοχος για να κάνει αυτή τη μεταφορά μαθητών. Εμείς σήμερα και πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε όλη αυτή την εβδομάδα, με το δημοτικό λεωφορείο, επειδή είχαμε δρομολόγια στα ακριτικά χωριά, ενσκήψαμε σε αυτό το πρόβλημα και μπόρεσε σήμερα και έγινε η μεταφορά των μαθητών.  Πιστεύω και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας να ανταποκριθούμε και να το εκτελέσουμε. Απλά, σε εμάς υπάρχει μία μεγάλη δυσκολία με τους οδηγούς, διότι όλο το καλοκαίρι και από το Πάσχα μέχρι και το Fistiki Fest, υπήρξε μεγάλος φόρτος όσον αφορά στην υπηρεσία αποκομιδής, μεταφοράς των απορριμμάτων, οπότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάστηκαν με μεγάλο κόπο όλο το καλοκαίρι, παίρνουν τώρα τις άδειες τους, τα ρεπό τους κτλ".  

Μετά από όσα δήλωσε ο κ. Ζορμπάς, φαίνεται ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το λεωφορείο του Δήμου να μεταφέρει τους μαθητές, προσωρινά, τη διάρκεια της εβδομάδας στα σχολεία τους στο Μεσαγρό, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία είναι και η αρμόδια για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το λόγο είχε πάρει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο οποίος χαρακτήρισε ως "προσβολή", ότι οι μαθητές που μένουν στην περιοχή δεν πάνε στο σχολείο τους. "Μπορεί να είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζίτζης.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, μαθητών Δημόσιων Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, για τα σχολικά έτη 2022-2023, 2023-2024 και 2024-2025, για τη συγκεκριμένη περιοχή, είχε καταγραφεί στους πίνακες των δρομολογίων χωρίς υποβληθείσα προσφορά, δηλαδή ήταν άγονος. Η περιγραφή του δρομολογίου είναι Πόρτες, Κύλινδρας, Αγία Μαρίνα, Αφαία, Μεσαγρός Χαλδέικα και αφορά τέσσερις μαθητές.

Σύμφωνα με τη παράγραφο 3 του Άρθρου 391 του ν. 4957/2022 3. Για τους διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών, αν προέκυψαν νέες ανάγκες μετά από την προκήρυξη των διαγωνισμών, η οικονομική επιτροπή δύναται να αναθέτει το σχετικό έργο με αιτιολογημένη πράξη της, ακολουθώντας τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016, κατ’ εξαίρεση των κειμένων διατάξεων περί έγκρισης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης από την Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png