Ολοκληρώθηκε η 1η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αίγινας. Μηδαμινή η συμμετοχή των πολιτών.

2022-10-19_131305-parousiasi-svak.jpg

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, η πρώτη δημόσια διαβούλευση για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αίγινας. Στόχος της διαβούλευσης ήταν η ενημέρωση για το τι είναι το ΣΒΑΚ και η καταγραφή απόψεων των φορέων και των πολιτών, σχετικά με τα υφιστάμενα τοπικά προβλήματα κινητικότητας. Δυστυχώς σ' αυτή την πρώτη διαβούλευση δεν συμμετείχαν παραπάνω από 15 άτομα (εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν, κυρίως, μέλη της Δημοτικής Αρχής και συνεργάτες του Δήμου), αριθμός πολύ μικρός για την σπουδαιότητα αυτού του έργου.




Άλλωστε, είχαν εκφραστεί, τόσο από πολίτες, όσο και από τους κυρίους Παναγιώτη Κουκούλη και Φίλιππο Τζίτζη, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, επιφυλάξεις για την καταλληλόλητα της ώρας (1 το μεσημέρι). Επίσης, στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η προς δημοσίευση πρόσκληση, έφτασε μόλις δύο ημέρες πριν. 

Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση, το υλικό της παρουσίασης, που περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό, ερωτηματολόγια κτλ, θα αναρτηθεί σύντομα σε ειδική ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας, ενώ το περιεχόμενό της θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται διαρκώς. 

Την παρουσίαση έκανε ο τοπογράφος μηχανικός και συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Μάρης, ανάδοχος του έργου. Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχε ο κ. Θάνος Βλαστός, Καθηγητής Ε.Μ.Π., συγκοινωνιολόγος-πολεοδόμος.

Την διαδικτυακή παρουσίαση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουκούλης, η κ. Αθηνά Ταλέβη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας, η κ. Ευφροσύνη Φούφλια, επιβλέπουσα του έργου, από την Περιφέρεια Αττικής, οι κυρίες Ράνια Ασημακοπούλου και Φανή Κομηνιάδη μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης. Τέλος, υπήρξε μικρός αριθμός πολιτών, που παρακολούθησαν, κατά διαστήματα την παρουσίαση.

Σημειώνεται, ότι θα υπάρξουν και επόμενες διαβουλεύσεις, για τις οποίες εκφράστηκε η εκτίμηση, ότι θα τις παρακολουθήσουν και θα πουν τη γνώμη τους περισσότεροι πολίτες, καθώς θα δημοσιευθεί το σημερινό υλικό της παρουσίασης από τον Δήμο και οι πολίτες θα ενημερωθούν για το τι είναι τα ΣΒΑΚ και ποιος ο ρόλος τους. Οι προτάσεις των πολιτών και των φορέων, μπορεί να είναι συνεχείς και να κατατίθενται στον Δήμο ή μέσω της ειδικής ιστοσελίδας. 

Στα δύο videos μπορείτε να δείτε όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, στην οποία παρεμβάσεις έκαναν: ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης, ο κ. Γιώργος Σκατσιώτης, η κ. Ευφροσύνη Φούφλια και η κ. Ράνια Ασημακοπούλου. Την διαδικτυακή εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png