Με ηλιόλουστο καιρό και επιστροφή της θερμοκρασίας σε κανονικά για τη εποχή επίπεδα, ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Αίγινα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

20221027_133405-paralia-aeginas.jpg

Με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην Αίγινα, να βρίσκονται σταθερά πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου και τον καιρό να είναι ηλιόλουστος, το περίφημο "καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου", καλά κρατεί και στο νησί. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος στην Αίγινα και αύριο 28 Οκτωβρίου, ωστόσο η ενίσχυση των βορείων ανέμων, η οποίοι θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ, αναμένεται να ρίξει τη μέγιστη θερμοκρασία 4-5 βαθμούς, η οποία θα επιστρέψει σε κανονικές για την εποχή τιμές. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στη σημαιοστολισμένη παραλία της Αίγινας, το πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου είναι το ακόλουθο:

Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό στις 10 π.μ. Προσέλευση επισήμων και αντιπροσωπειών Σχολείων με την σημαία τους. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Χρίστο Ρέππα.

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στις 11 π.μ. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας (Ηρώο Πεσόντων). Θα ψαλεί Τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και κατόπιν θα παιανίσει o Εθνικός Ύμνος από την μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας στις 12 μ.μ. και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Παλαιά Προβλήτα στις 12:45 μ.μ. από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης και τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος.

Bράβευση επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2021 - 2022 στις 13:15 μ.μ. στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και ξενάγησή τους στην έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Στέλλας Κάππου "Πολεμικά Πλοία".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png