Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου "Επισκευή τμημάτων επιστρώσεων δαπέδων Κεντρικού Λιμένα Αίγινας", προϋπολογισμού 315.000 ευρώ. Τι περιλαμβάνει.

20221102_111858-limani.jpg
Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η εκτέλεση του έργου "Επισκευή τμημάτων επιστρώσεων δαπέδων Κεντρικού Λιμένα Αίγινας", προϋπολογισμού 315.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η μελέτη του έργου έχει συνταχθεί και θεωρηθεί από την Τ.Τ.Υ.Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής και το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας την αποδέχθηκε και ενέκρινε την εκτέλεση των εργασιών, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 20 Ιουνίου 2022. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
 Τα προτεινόμενα έργα σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή περιλαμβάνουν:

  • Έξαλες καθαιρέσεις του φθαρμένου σκυροδέματος των δαπέδων όπισθεν των εκδοτηρίων εισιτηρίων, καθώς και της ανωδομής του μωλίσκου στο χώρο πλαγιοδέτησης των ιπτάμενων δελφινιών, χωρίς την χρήση εκρηκτικών υλών.
  • Άρση και επανατοποθέτηση των υποκείμενων της ανωδομής του μωλίσκου, συμπαγών τεχνητών ογκολίθων στη σωστή θέση λόγω μετακίνησης τους, με τη βοήθεια δύτη, οι εργασίες του οποίου θα πληρωθούν απολογιστικά.
  • Αποκατάσταση εκ νέου της ανωδομής του μωλίσκου σε όλο το πλάτος του, με επίστρωση οπλισμένου σκυροδέματος κατηγορίας C30/37, πάχους 1,00m. 
  • Κατασκευή νέων δαπέδων κυκλοφορίας, σε όλη την επιφάνεια όπισθεν των εκδοτηρίων εισιτηρίων στον κεντρικό λιμένα Αίγινας, με επίστρωση οπλισμένου σκυροδέματος κατηγορίας C30/37, πάχους 20cm.
  • Επεξεργασία της τελικής επιφάνειας όλων των επιστρώσεων σκυροδέματος με επίπαση σκληρυντικού υγρού.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι έχουν γίνει οι ενέργειες ώστε η χρηματοδότηση του έργου να γίνει από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ή εναλλακτικά από την Περιφέρεια Αττικής. Επιγραμματικά, το έργο περιλαμβάνει το τμήμα του λιμανιού που βρίσκεται από την κεντρική είσοδο (εκεί που βρίσκεται το παραδοσιακό σκάφος Βενετία), μέχρι την μεσαία πύλη στα εκδοτήρια και έως τριάντα μέτρα μετά στην κεντρική προβλήτα. Περιλαμβάνει, επίσης  τον μόλο των ιπταμένων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png