Έντονη μυρωδιά καμένου στο κέντρο της Αίγινας. Παρά την κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και πολιτών, το σημείο της φωτιάς δεν εντοπίστηκε.

IMG-5692-kinitopiisi-00.jpg

Ένα περιστατικό που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση, σε κατοίκους στο κέντρο της Αίγινας, σημειώθηκε σήμερα αργά το απόγευμα, καθώς μετά τις 6 έγινε αισθητή η μυρωδιά καμένου. Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι κάποιος έκαιγε κλαδέματα, όμως όσο περνούσε η ώρα, η μυρωδιά αυτή γινόταν όλο πιο έντονη και στη συνέχεια αποπνικτική, αφού έμοιαζε σαν να καίγονται ξύλα μαζί με πλαστικά και γενικά ανθυγιεινά προς καύση υλικά.  


Τόσο στα στενά του εμπορικού κέντρου, από τον Πύργο του Μαρκέλλου, την περιοχή της Μητρόπολης, όσο και σε σημεία της παραλίας, στην περιοχή της Παναγίτσας, το Δημοτικό Στάδιο και ποιο ψηλά, προς το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, αλλά και αρκετά πιο μακριά η μυρωδιά του καμένου ήταν πολύ έντονη. Υπάρχουν αναφορές ότι έφτανε μέχρι την Κυψέλη.

Όπως ήταν φυσικό κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, που έσπευσε στην περιοχή της Παναγίτσας, καθώς υπήρξε αναφορά ότι φαινόταν καπνός με κατεύθυνση προς την περιοχή του ΝΟΑ. Οι πυροσβέστες έψαξαν στην περιοχή, όμως δεν κατάφεραν να βρουν εστία φωτιάς.

Η μυρωδιά του καμένου παρέμεινε έντονη για αρκετή ώρα και μάλιστα αναφέρθηκαν προβλήματα δύσπνοιας, καθώς η μυρωδιά είχε την οσμή καμένου πλαστικού. Λόγω του υγρού καιρού και της άπνοιας, αυτή η μυρωδιά παρέμεινε για αρκετή ώρα και σταδιακά μετά τις 19:15 άρχισε να φθίνει.  

Σημειώνεται ότι οσμή καμένου νωρίς το βράδυ, υπήρξε και χθες, όχι όμως αυτής της έντασης και της διάρκειας.

Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης τονίζει ότι κανένας δεν επιτρέπεται να κάνει καύσεις βραδινές ώρες και ζητά από όσους κάνουν ελεγχόμενη καύση κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρωτίστως να σέβονται τους συμπολίτες τους και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png