Μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

vroxes-aegina-02.jpg

Μετά από μία περίοδο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - οι μέγιστες πλησίασαν στην Αίγινα στους 27 βαθμούς Κελσίου - το νησί αναμένεται να επηρεαστεί κι αυτό από την κακοκαιρία Eva, που σύμφωνα με τον κόμβο του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να προκαλέσει ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας, κατά το διήμερο Σάββατο 05/11 και Κυριακή 06/11, ενώ προοδευτική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 07/11. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ειδικά για την Αίγινα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία από τον κόμβο του Meteo, θα εκδηλωθούν καταιγίδες τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα εξασθενίσουν σταδιακά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.  

rains_nov_05_06.jpg

Σε ισχύ είναι το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,  το οποίο αναφέρει ότι σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "EVA" δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα. Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.  Αναλυτικά. 

kaitaigides-plymires.jpg
Αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας "Eva" ζήτησε από τους Δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Σε επιστολή του προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ο κ. Πέτσας αναφέρεται στις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής, με εκδήλωση κατά τόπους επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης καλούνται να θέσουν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να μεριμνήσουν αμέσως, ιδίως για τον καθαρισμό των φρεατίων, καθώς και για την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων στις γειτονιές.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png