Νεκρός ο οδηγός το οχήματος που έπεσε σε γκρεμό στην Βλυχάδα. Το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας διερευνά τις συνθήκες, υπό τις οποίες το όχημα κατέληξε στο γκρεμό.

asthenoforo-aegina-04.jpg

Θρήνος στην Αίγινα για πενηντάχρονο άντρα, που έχασε τη ζωή του, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το όχημά του κατέληξε στο γκρεμό, στη Βλυχάδα, μία περιοχή που βρίσκεται πριν τις Πόρτες, στην Αίγινα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου, ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε γκρεμό στην περιοχή της Βλυχάδας, κινητοποίησε το Λιμεναρχείο Αίγινας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αίγινας, καθώς εντός του αυτοκινήτου, είχε εντοπιστεί ο οδηγός του, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του. Το σημείο της πτώσης ήταν ένας γκρεμός δίπλα στην θάλασσα, κατ' εκτίμηση ύψους πενήντα μέτρων. Πρόκειται για τη θέση "Λαγκάκια". Το αυτοκίνητο μετά την πτώση του είχε πέσει πάνω στα βράχια, δηλαδή δεν βρισκόταν μέσα στη θάλασσα.

Το περιστατικό έγινε γνωστό λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου.  Οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου, που επιχειρούσαν στην περιοχή, ήταν αρχικά να διαπιστώσουν την κατάσταση  στην οποία βρίσκονταν ο οδηγός και στη συνέχεια να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα του. Ωστόσο, η πρόσβαση σ' αυτό λόγω της κλίσης του απόκρημνου εδάφους ήταν δύσκολη, εάν όχι αδύνατη, από την ξηρά.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στο σημείο του συμβάντος, εκτός από δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, επιχείρησε και το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμεναρχείου Αίγινας, στο οποίο βρισκόταν ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης, με σκοπό την προσέγγιση από θαλάσσης στο σημείο του συμβάντος, τον απεγκλωβισμό του οδηγού και την μεταφορά του στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, από όπου στη συνεχεία θα μεταφέρονταν με το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. 

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, λόγου του κυματισμού που επικρατούσε εκείνη την ώρα στη θαλάσσια περιοχή και της μορφολογίας της ακτής. Ως αμέσως επόμενη λύση, προκρίθηκε η προσέγγιση της ακτής από κολυμβητή. Την ενέργεια αυτή ανέλαβε ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, ο οποίος μεταφέρθηκε εκατό μέτρα από την ακτή με ιδιωτικό σκάφος, που απέπλευσε από λιμάνι της Βλυχάδας. Ο κ. Σουλιώτης φτάνοντας με το σκάφος εκεί, κολύμπησε περίπου 100 μέτρα και βγήκε στην ακτή.

Ακολούθησε ο απεγκλωβισμός του οδηγού και η μεταφορά του με ένα μικρότερο ιδιωτικό σκάφος στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας. Οι πυροσβέστες εντόπισαν επίσης, το σκύλο του οδηγού ο οποίος ήταν ζωντανός και τον περισυνέλλεξαν. 

Το Πυροσβεστικό Σώμα στις 14:33 ανακοίνωσε ότι: "Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε άνδρας από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, συνεπεία τροχαίου, σε απόκρημνη περιοχή, στην Γλυφάδα Αίγινας. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες. Συνδρομή Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.".

Όπως έγινε αργότερα γνωστό ο οδηγός του οχήματος, ηλικίας 50 ετών, είναι νεκρός. Το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες το αυτοκίνητο έπεσε στον γκρεμό. 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png