Είκοσι χρόνια από το θάνατο της Γεωργίας Κουλικούρδη. Ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας συντελεί ένα αξιόλογο έργο.

20221113_125455-sylogos-filon-laografikou-00.jpg

Ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, έχει να επιδείξει σπουδαία, πολύχρονη και εξειδικευμένη εργασία, στην αξιοποίηση του έργου της Γεωργίας Κουλικούρδη. Εργασία που έγινε χωρίς πολλά μέσα, αλλά με συνέπεια και συνέχεια, παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται μία τέτοια προσπάθεια. 


Σήμερα, έχει να παρουσιάσει ένα ταξινομημένο αρχείο και ένα χώρο που μπορεί να είναι προσβάσιμος, ένας χώρο μελέτης και έρευνας, ορθά διατηρημένος. Παράλληλα, προσέφερε άοκνα όλα αυτά τα χρόνια στο Λαογραφικό Μουσείο, αναδεικνύοντας με σοβαρότητα το περιεχόμενό του, κάνοντάς το γνωστό στο ευρύ κοινό.

20221113_125455-sylogos-filon-laografikou-02.jpg

Ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας δημιουργήθηκε το 1989 και σε αυτόν οφείλεται η διατήρηση και η προβολή πολύ σημαντικών πολιτιστικών, ιστορικών και λαογραφικών πραγμάτων του νησιού. Μέσα σε όλα αυτά, συνεχίζει το δύσκολο έργο της διάσωσης και της αξιοποίησης του αρχείου της Γεωργίας Κουλικούρδη. Όπως είπε στο κοινό η πρόεδρο κ. Ελπίδα Θανοπούλου, κατά τη διάρκεια του χειμώνα έγινε μία πολύ μεγάλη επισκευή και το σπίτι "ήρθε σε μία ισορροπία", αλλά οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και πρέπει όλοι να βοηθήσουν ώστε να μην χαθεί αυτό το σπίτι. 

20221113_125455-sylogos-filon-laografikou-03.jpg

Σήμερα πραγματοποίησε μία τιμητική εκδήλωση λόγω της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από το θάνατο της Γεωργίας Κουλικούδρη. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ελπίδα Θανοπούλου. Ακολούθησαν οι ομιλίες από την Μαίρη Γαλάνη Κρητικού, τη Λίνα Μπόγρη, την Λιλή Πέππα - Σαρηδημητρόγλου και τον Γιώργο Μπήτρο.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην δήμαρχοι κ. Δημήτρης Μούρτζης και Παναγιώτης Κουκούλης, η Μαριλένα Γιαννούλη πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, ο σύμβουλος της Κοινότητας Αίγινας κ. Νίκος Αλεξίου, ο πρόεδρος της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης κ. Γιώργος Καλόφωνος, μέλη του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου και εκπρόσωποι συλλόγων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png