Σε τι φάση βρίσκεται η ολοκλήρωση των εργασιών στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Χλόης.

IMG_20221006_122953-paidikos-stathmos-xlois.jpg

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μούρτζης, ρώτησε μεταξύ άλλων, σχετικά με τη φάση στην οποία βρίσκονται οι εργασίες του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στη Χλόη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Στην ερώτηση του κ. Μούρτζη απάντησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Θεριανός, λέγοντας ότι η επιβλέπουσα μηχανικός του έργου, παρέλαβε από τον εργολάβο τα φυλλάδια με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παιχνιδιών και των δαπέδων ασφαλείας, προκειμένου να επιλεγούν.

Ο κ. Θεριανός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει προσπάθεια ώστε αυτό να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, λέγοντας ότι αυτό είναι που έχει απομείνει ουσιαστικά.

Το έργο της Χλόης είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της από 1/3/2018 υπογεγραμμένης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας.

Υπενθυμίζεται ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής το Σεπτέμβριο του 2020 είχε εγκρίνει την παράτασης της προγραμματικής σύμβασης που είχε συνάψει στις 1/3/2018 η Περιφέρειας Αττικής και ο Δήμος Αίγινας, ως προς τη χρονική διάρκεια, ούτως ώστε αυτή να λήγει στις 1/3/2023.

Ο σταθμός στον Κοντό φιλοξενεί 25 νήπια και 14 βρέφη και έως την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Χλόης συστεγάζονται και 40 νήπια.