Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, έφτασε ακτοπλοϊκά το μεσημέρι στην Αίγινα, για την πυρκαγιά στον Κοντό. 

isxiri-pirosbestiki-dinami-00.jpg

Ένας μεγάλος αριθμός από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενδεχομένως να έφτασαν τα 12, 28 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έφτασε ακτοπλοϊκά στην Αίγινα και αποβιβάστηκε στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι.


Σχετική ανακοίνωση έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 11:16 το πρωί, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, κάνοντας αναφορά στην πυρκαγιά, στην περιοχή του Κοντού.

Ευτυχώς, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι η φωτιά είχε σβήσει, σύμφωνα πάντα και με την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η συνεδρίαση της οποίας ξεκινούσε εκείνη την ώρα. Όπως φαίνεται και στο video, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο κινείται πάνω από το λιμάνι της Αίγινας, έχοντας κάνει ήδη ρίψεις στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες το πρωί, αλλά και το δύσβατο του εδάφους, στο οποίο δεν υπάρχουν δρόμοι, δυσχέραναν το έργο της πυρόσβεσης. Παράλληλα, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, κατέγραψε στις 9:20 το πρωί ριπή ανέμου 43.5 Km/h, δηλαδή, περίπου 6 μποφόρ. Επιπλέον στην περιοχή βρίσκεται η μονή του Αγίου Νεκταρίου, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και σπίτια σε κάποια σημεία.

Πάντως, η εικόνα τόσων πολλών πυροσβεστικών οχημάτων, δημιούργησε την αίσθηση ότι η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις. Σε σχετική ερώτηση του Aegina Portal προς τον δήμαρχο, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης απάντησε: "Προφανώς το πρωί με την εξέλιξη της φωτιάς, είχαν ειδοποιηθεί αυτές οι δυνάμεις, θεώρησαν σωστό να έρθουν στην Αίγινα, όμως κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους στο νησί, μπορεί η πυρκαγιά να κατασβέστηκε. Δεν εγκυμονεί κάποιο κίνδυνο. Έχει κατασβεστεί πλήρως", είπε ο κ. Ζορμπάς.

Στη συνέχεια το Aegina Portal ρώτησε εάν υπήρξε κάποια κινητοποίηση, σχετικά με τον βρεφονηπιακό σταθμό, που βρίσκεται στην περιοχή του Κοντού. Δηλαδή εάν δόθηκε κάποια εντολή για εκκένωση. "Όχι, δεν υπήρχε εντολή για εκκένωση", απάντησε ο κ. Ζορμπάς. 

Επιστέφοντας στην ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που έφτασε στο νησί το μεσημέρι, αυτή δεν είχε ως σκοπό μόνο την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας για την πυρκαγιά στον Κοντό, αλλά και την υποστήριξή του σε περίπτωση άλλων περιστατικών που θα μπορούσαν να συμβούν παράλληλα εκείνη την ώρα, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Σουλιώτης όλα τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες του Κλιμακίου, βρίσκονταν στην πυρκαγιά. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή όταν γίνεται ελεγχόμενη καύση. Τέλος για μία ακόμη φορά τόνισε την ανάγκη της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχείρησε μία μεγάλη ακτοπλοϊκή μετακίνηση (τέτοιου μεγέθους δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν), όπως φάνηκε πολύ οργανωμένα και σε πολύ ικανοποιητικό χρονικό πλαίσιο. Το σημερινό περιστατικό θα μπορούσε να είναι ένα case study, για πολλούς φορείς που ασχολούνται με την πολιτική προστασία του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png