Απομακρύνθηκαν οι διαχωριστικές λαμαρίνες από το προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, μετά από εννέα χρόνια. Τοποθετήθηκαν κάγκελα περίφραξης.

proavlio-2ou-dimotikou.jpg

Μία τελείως διαφορετική εικόνα αντικρίζουν, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι επισκέπτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, καθώς το Σάββατο απομακρύνθηκαν οι διαχωριστικές λαμαρίνες, που όριζαν τον εργοταξιακό χώρο, μεταξύ του ιστορικού κτηρίου του Κυβερνείου και του προαυλίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ξεκίνησε από τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας, η τοποθέτηση της περίφραξης από κάγκελα, η οποία είχε ολοκληρωθεί στις 1 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο έκαναν τόσο την κατασκευή, όσο και της τοποθέτηση και το βάψιμο της περίφραξης. 

proavlio-2ou-dimotikou-01.jpg

Στη δεύτερη φωτογραφία του ρεπορτάζ παρουσιάζεται η ολοκλήρωση των εργασιών για την τοποθέτηση της περίφραξης από κάγκελα και ο παλιός εργοταξιακός χώρος, που ορίζονταν από τις λαμαρίνες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Θεριανός, η απομάκρυνση έγινε μετά από επικοινωνία του δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και του αναδόχου το έργου. Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι οι λαμαρίνες απομακρύνθηκαν το Σάββατο. 

Υπενθυμίζεται ότι δημοπράτηση του έργου έγινε επί δημαρχίας του κ. Σάκη Σακκιώτη από την ΔΙΕΦΕΣ του ΥΠΑΙΘΠΑ, τον Μάρτιο του 2013 και οι εργασίες είχαν ξεκινήσει, ήδη, τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Χρειάστηκαν εννέα χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί ο χώρος. Στην καθυστέρηση της ολοκλήρωση τους έργου συνέβαλαν η ανάγκη που προέκυψε για συμπληρωματικά έργα, τα ευρήματα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και μία σειρά από άλλα ζητήματα.

Συμπληρωματικά να πούμε για το αρχαιολογικό σκάμμα στην πλευρά του Κυβερνείου, ήδη έχουν εγκριθεί τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο: "Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο δυτικό πρανές του αρχαιολογικού σκάμματος, στον αύλειο χώρο του Κυβερνείου Καποδίστρια στην Αίγινα", που αφορούν σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, την αντιστήριξη του πρανούς του αρχαιολογικού σκάμματος στον αύλειο χώρο του Κυβερνείου και στην ανάγκη άμεσης αντιστήριξης του δυτικού πρανούς του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png