Προβληματισμός για την απόθεση αδρανών υλικών στο Λεόντι.


Αρνητικά συναισθήματα και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους περιοίκους της περιοχής η παρουσία με στοίβες από αδρανή υλικά στην περιοχή του Λεοντίου. Πρόκειται για την περιοχή ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η οποία πρόσφατα με απόφασή του καθαρίστηκε με σκαπτικά μηχανήματα από τόνους απορριμάτων και από μπάζα σε μία προσπάθεια να αποδοθεί η φυσική ομορφιά της περιοχής. Για το θέμα μιλήσαμε με το πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριο Νεκτάριο Λεούση. Ο κύριος Λεούσης μας εξήγησε ότι τα υλικά που έχουν εναποτεθεί στην περιοχή δεν είναι μπάζα αλλά σκύρα, το ειδικό πέτρωμα που χρησιμοποιείται για τις εργασίες στο λιμάνι της Αίγινας. Αυτό το υλικό φαίνεται και στη φωτογραφία από τις εργασίες στο λιμάνι της Αίγινας.


Όπως φαίνεται όμως και στη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, μπροστά από τους λοφίσκους με τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, έχουν πεταχθεί και μπάζα. Ο κύριος Λεούσης μας ενημέρωσε ότι η απόθεση αυτών των υλικών είναι παράνομη, έχει γίνει εν αγνοία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δήλωσε ότι σε περίπτωση που εντοπιστούν οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου και βαριές κυρώσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι στις προθέσεις του να ενταθεί η παρακολούθηση της περιοχής ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Λεόντι ώστε να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιες πρακτικές. Αναφορικά με τα τσιμεντένια μπλόκια που έχουν τοποθετηθεί αριστερότερα στο χώρο, ο κύριος Λεούσης μας ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος με απόφαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου έχει νοικιαστεί σε εταιρία για να τα αποθέσει εκεί.

Κατά τις δημόσιες διαβουλεύσεις και τις ανοιχτές συζητήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς στην περιοχή, η συγκέντρωση αδρανών υλικών αποτελεί το μόνιμο βραχνά των κατοίκων και το θέμα των πιο έντονων διαμαρτυριών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png