Με δρώμενο στην παραλία και στον Πύργο του Μαρκέλλου, ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αίγινα.

20221218_183648-xristougenna-aegina.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου, χθες το βράδυ, στο δρώμενο που πραγματοποιήθηκε στην παραλία και στον Πύργο του Μαρκέλλου και σηματοδότησε την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας. Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Παλαιάς Προβλήτας μαζί με το  Άγιο Βασίλη.


Λίγο αργότερα τα βεγγαλικά άναψαν και υπό τους ήχους των Quilombo που έρχονται από την προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, οι καλικάντζαροι "εισέβαλαν" στο λιμάνι, έτοιμοι να ξεκινήσουν τα πειράγματα και τις σκανδαλιές. Με ρυθμό και περιπαικτική διάθεση και καμώματα, έφτασαν μέχρι τον Πύργο του Μαρκέλλου, όπου τους υποδέχθηκε ο Άγιος Βασίλης με ευχές για καλά Χριστούγεννα.

Το ισόγειο στον Πύργο του Μαρκέλλου έχει διαμορφωθεί σε σπίτι του Άι Βασίλη, με δώρα για τα παιδιά. Το πρόγραμμα στον Πύργο του Μαρκέλλου συνεχίστηκε με τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπα και τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νίκο Πτερούδη να ανάβουν τον εορταστικό φωτισμό και η εκδήλωση να συνεχίζεται με παραδοσιακούς χώρους.

Συντελεστές: Jean Jacques Tesson και Αντώνης Γκλαβάς, Θεατρική Ομάδα  Συλλόγου Γυναικών Αίγινας "Παιδικά Όνειρα", Quilombo, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων και Κοντού, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας και Αγκιστρίου.  Άγιος Βασίλης: Μανώλης Γαλανόπουλος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png