Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο για το 2023, από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.

20221228_131557-hmerologio-00.jpg

Ένα καλαίσθητο ημερολόγιο, με προσεγμένο φωτογραφικό υλικό από σημαντικά μνημεία του νησιού, κυκλοφόρησε για το 2023 η Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας. Σκοπός της έκδοσης είναι να επικοινωνήσει τις προσπάθειες που καταβάλει με περισσότερο κόσμο, να επικαιροποιήσει τη παρουσία της και να ενισχύσει το ενδιαφέρον του κοινού για τους στόχους της. Το ημερολόγιο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" και στο κατάστημα της κ. Ανθής Γελαδάκη στην οδό Αχιλλέως. 


Ο πρόεδρος της Ομάδας κ. Γιώργος Μπήτρος, μιλώντας στο Aegina Portal είπε: “Η ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας, σας εύχεται καλή χρονιά και μαζί με τις ευχές, από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουμε τυπώσει, έχουμε εκδώσει και έχουμε κυκλοφορήσει, ένα ημερολόγιο το οποίο έρχεται να ενισχύσει την προσπάθειά μας, τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει από το 2021, όλη η ομάδα, με σκοπό το ημερολόγιο αυτό έχει τυπωθεί, να κοινοποιήσει, να επικαιροποιήσει την προσπάθειά μας, να την κάνει περισσότερο γνωστή και να έρθουμε έτσι, σε περισσότερη επαφή, σε μεγαλύτερη επαφή, με περισσότερο κόσμο.

Το ημερολόγιο κυκλοφορεί και διατίθεται από την βιβλιοπωλείο “Λυχνάρι” και από την κυρία Ανθή Γελαδάκη στο κατάστημα της στην οδό Αχιλλέως, όπου εκεί μπορεί και κάποιος να κάνει και εγγραφή στην ομάδα.

Το ημερολόγιο περιέχει φωτογραφίες, όχι μόνο από την Παλαιά Χώρα, αλλά και από άλλα μνημεία, και ιστορικά σημεία της Αίγινας. Σκοπός της ομάδας είναι η προστασία, η διάσωση του πολιτιστικού πλούτου της Αίγινας, ακόμα και η συμβολή της ομάδας στο ζωντάνεμα του ενδιαφέροντός μας, για τα μνημεία της Αίγινας, για την ιστορία, για τον πολιτισμό, για την λαογραφία.

Είναι μία προσπάθεια η οποία αγκαλιάζει πολλά σημεία, το περιβάλλον κυρίως της Αίγινας και οτιδήποτε έχει να κάνει με την πολιτιστική κληρονομιά. Ξεκινήσαμε από την Παλαιά Χώρα, όπως είναι γνωστό και είχαμε την χαρά στις 18 Δεκεμβρίου να συγκεντρωθούμε στο ναό της Επισκοπής και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και γίνεις κυρίου Εφραίμ, να τελεστεί η Θεία Λειτουργία, να ιερουργήσει, να λειτουργήσει και ο ίδιος και μετά να εκφωνήσει έναν εμπνευσμένο λόγο, μέσα από τον οποίον φάνηκε και η δική του αγωνία για την τύχη, για τη μοίρα, για το μέλλον αυτού του τόπου, της καστροπολιτείας της Παλαιάς Χώρας, όπου εκεί μαρτυρείται 10 αιώνων ζωή και 10 αιώνων κατοίκηση.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να ενισχύσετε αυτή την προσπάθειά μας και με το ημερολόγιο και γενικότερα, να έρθετε και να πλαισιώσετε την ομάδα μας και προγραμματίζουμε και κάποιες εκδηλώσεις για τους πρώτους μήνες του ‘23 και θα μας δοθεί εκεί η ευκαιρία να μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τα σχέδιά μας. Σας ευχαριστούμε και πάλι ευχαριστούμε το Aegina Portal και ευχόμαστε καλή χρονιά!".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png