Μέτρα για την προσωρινή προστασία, λόγω πτώσης επιχρισμάτων του Εϋνάρδειου, θα ληφθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

eynardio-prostasia.jpg

Τα προβλήματα που παρουσιάζει το ιστορικό κτήριο του Εϋνάρδειου, ένα από τα καποδιστριακά κτήρια του νησιού, είναι γνωστά στους κατοίκους της Αίγινας. Σοβαρές ζημίες στη στέγη που επιδεινώνονται χρόνο με το χρόνο, σπασμένα τζάμια από τα παράθυρα που απειλούν με τραυματισμό τους περαστικούς, τα επιχρίσματα από τους εξωτερικούς τοίχους, που πέφτουν, ενώ μετά τις βροχοπτώσεις άρχισαν να καταρρέουν με μεγαλύτερη συχνότητα.  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Την Αίγινα επισκέφθηκαν σήμερα δύο μηχανικοί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο ανήκει το Εϋνάρδειο, οι οποίοι έκαναν αυτοψία στο κτήριο για συλλογή στοιχείων σχετικά με την προσωρινή προστασία του, λόγω πτώσης επιχρισμάτων. Κάτοικοι της περιοχής τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την παλαιότητα κτηρίου, υποδεικνύοντάς τους σχετικά σημεία, τόσο στην στέγη, όσο και στους εξωτερικούς τοίχους.

Επίσης, μία από τις επισημάνσεις που έγιναν, ήταν η κρισιμότητα της οδού Αντωνίου Πελεκάνου, στη νότια δηλαδή πλευρά του κτηρίου, που αποτελεί την μοναδική κάθοδο προς την παραλία και το λιμάνι, σε εκείνη τη πλευρά, του ιστορικού κέντρου της Αίγινας. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png