Τοποθετήθηκαν φωτιστικές κολώνες και κάγκελα πεζοδρομίου και φυτεύτηκαν πεύκα, εξωτερικά του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας.

20230215_114651-00.jpg
Συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί από τον Δήμο Αίγινας, οι εργασίες, που είχαν ξεκινήσει μερικές μέρες νωρίτερα και αφορούν στην τοποθέτηση κολώνων φωτισμού στη πλευρά του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, που βρίσκεται στην οδό Γυμναστηρίου και στην Ακτή Τότη Χατζή.


Παράλληλα, ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις κάγκελων πεζοδρομίου στα ίδια σημεία. Το θέμα των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι στο σημείο υπήρχαν κάποια χαμηλά μεταλλικά εμπόδια, τα οποία απομακρύνθηκαν, σημειώνοντας ότι "δεν συνάδουν με την ασφαλή κίνηση των πεζών".

Ομόφωνη απόφαση είχε ληφθεί για το ίδιο θέμα και από την Κοινότητα Αίγινας. Ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης πρόσθεσε ότι: "Όπως διαμορφώθηκε ο χώρος εκεί θα είναι πολύ χρήσιμα για τους πεζούς".

20230215_114651-02.jpg

Ταυτόχρονα, έχουν προβλεφθεί τα κενά εκεί που πρέπει, για την είσοδο - έξοδο σε αγώνες. Στην χθεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, πρότεινε στην κεντρική είσοδο να τοποθετηθεί ένα μεταλλικό "π" προκειμένου να μην μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα, που σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να αποκλείσουν τη διέλευση οχημάτων ασφαλείας, ασθενοφόρου κτλ. Ο κ. Ζορμπάς συμφώνησε, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για διαφορετική εργασία, καθώς απαιτείται σύμφωνη γνώμη από την Αστυνομία, αφού η τοποθέτηση θα γίνει στο οδόστρωμα. 

20230215_114651-03.jpg

Σήμερα το πρωί το Aegina Portal έκανε ρεπορτάζ στο χώρο των εργασιών. Οι εργασίες στις φωτιστικές κολώνες είχαν ολοκληρωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Η τοποθέτηση των κάγκελων ξεκίνησε σήμερα, όπως και η φύτευση των πεύκων. Επίσης, επειδή διαπιστώθηκε ότι στην είσοδο του γηπέδου έχει ανασηκωθεί το δάπεδο, γίνονται εργασίες για την επισκευή του. Ακόμη γίνονται εργασίες για την διευθέτηση των κάδων απορριμμάτων που υπάρχουν εκεί και θα τοποθετηθεί ένα πλαίσιο περιμετρικά.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι θα κατασκευαστούν ράμπες τόσο στην είσοδο του γηπέδου, όσο και από την πλευρά της Γυμναστηρίου, εκεί δηλαδή που τοποθετήθηκαν τα κάγκελα.

Στο Aegina Portal μίλησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης που επέβλεψαν τις εργασίες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png