Στον Ερυθρό Σταύρο μεταφέρεται σήμερα η ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία και την Συρία. 3,5 τόνους υλικό συγκέντρωσε η Κοινότητα Αίγινας και ο Δήμος Αίγινας.

voithia-tourkia-000.jpeg
Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτη ανάγκης, για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, ξεκίνησε την Τετάρτη 8 και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023. Η δράση υλοποιήθηκε από την Κοινότητα Αίγινας ,σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας και την υποστήριξη εθελοντών, που έσπευσαν να συνεισφέρουν στην συγκέντρωση και τη συσκευασία των ειδών. 


Συγκεντρώθηκαν, περίπου, 3.5 τόνοι υλικού, το οποίο θα μεταφερθεί σήμερα στον Ερυθρό Σταύρο. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ.  Δημήτρης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, έκαναν σήμερα το πρωί τις τελευταίες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποστολής, που αναχώρησε από το λιμάνι της Αίγινας.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: "Tα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού και είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν με την πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με την δημοτική κοινότητα Αίγινας, έχουν φορτωθεί στο όχημα που βλέπετε πίσω. 

voithia-tourkia-01.jpeg
Η μεταφορά τους, είναι με την διάθεση και τον εθελοντισμό του κυρίου Γιάννη Δόξα, θα μεταφερθούν στον Ερυθρό Σταυρό, όπως πολλές φορές στο παρελθόν ο δήμος έχει συνεργαστεί και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους πολίτες της Αίγινας οι οποίοι σε κάθε κάλεσμα και σε κάθε σε κάθε δύσκολη στιγμή που αντιμετωπίζει η χώρα ή όπως και τώρα στην παρούσα φάση η γείτονα χώρα, είναι αλληλέγγυοι και αυτό δηλώνει μία ιδιαίτερη ευαισθησία στους κατοίκους και στους πολίτες της Αίγινας. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα". 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης δήλωσε: "Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω τους πολίτες της Αίγινας, που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και στάθηκαν αρωγοί. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας, που από την πρώτη στιγμή  στάθηκαν δίπλα μας, την αντιδήμαρχο την κυρία Μαίρη Κουκούλη, τον αντιδήμαρχο τον κύριο Καραγιάννη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου της Αίγινας, βέβαια το Δήμαρχο της Αίγινας και το Δήμο της Αίγινας, που συνδράμουν με το μηχανισμό του σε αυτή την προσπάθεια και τους εθελοντές, που από μόνοι τους επικοινώνησαν μαζί μας, ώστε να βοηθήσουν στην συσκευασία όλου αυτού του μεγάλου όγκου των αντικειμένων που μαζέψαμε. 

voithia-tourkia-00.jpeg

Συγκεκριμένα περίπου τρεις με τρεισήμισι τόνοι φαγητό, 10 κιβώτια με είδη προσωπικής φροντίδας, 10 κιβώτια φαρμακευτικού υλικού, καθώς και περίπου 500 κουβέρτες κλινοσκεπάσματα και 100 κιβώτια με είδη ρουχισμού. 

Οι εθελοντές που βοήθησαν σ’ όλη αυτή τη προσπάθεια ήταν η κυρία Στέλλα Κοσμά, η κυρία Σοφία Πρωτονοταρίου, η κυρία Ρούλα Σαράντου, η Αρχοντούλα Γεωργοπούλου, η Δήμητρα Κουλουβάκου και η Εβίτα Θωμά. Οι κοινοτικοί σύμβουλοι, που από την πρώτη στιγμή και αυτοί αποφασίσαμε να κάνουμε όλα στη δράση: O κ. Μπήτρος Σωτήρης, η κυρία Ρούλα Γκλάβα, ο κύριος Νίκος Αλεξίου και ο κύριος Νίκος Αλευρόπουλος. 

Επίσης, ευχαριστούμε τον κύριο Γιάννη Δόξα με τη δικιά του πρωτοβουλία θα μεταφέρει δωρεάν τα πράγματα στον Ερυθρό Σταυρό, όπως και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png