Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα εργαστήρια για παιδιά, από την κ. Αρετή Γιαννούλη και την κ. Μαρία Μπενετάτου, στο πλαίσιο του αποκριάτικου προγράμματος της ΚΕΔΑ.

20230225_131220-ergastiria-02.jpg

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των παιδιών, στα δύο εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο Λαογραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο του αποκριάτικου προγράμματος του Δήμου Αίγινας και τη ΚΕΔΑ. Το πρώτο εργαστήρι είχε τίτλο: "Ζυμώνουμε την Κυρά Σαρακοστή", με υπεύθυνη την κ. Αρετή Γιαννούλη, ενώ το δεύτερο: "Κατασκευάζουμε Αποκριάτικες Μάσκες", με υπεύθυνη την κ. Μαρία Μπενετάτου.   

Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν μαθαίνοντας από την κ. Αρετή Γιαννούλη να πλάθουν και να δίνουν σχήμα στο ζυμάρι, βιώνοντας παράλληλα παραδοσιακά στοιχεία που συνοδεύουν τις ημέρες των αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. Στο τέλος, αφού έδωσαν στο ζυμάρι την μορφή της Κυρά Σαρακοστής, το έβαλαν σε ένα μικρό ταψάκι, ώστε φεύγοντας να το πάρουν μαζί τους και να το ψήσουν στο σπίτι τους.

20230225_131220-ergastiria-01.jpg

Στη συνέχεια η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, "πλημμύρισε" από υπέροχα χρώματα, που έδωσαν ζωή στις αποκριάτικες μάσκες της κ. Μαρία Μπενετάτου, που έδειξε στα παιδιά που να ζωγραφίζουν πάνω σε αυτές, κάνοντάς τες μοναδικές.

20230225_131220-ergastiria.jpg

Τα παιδικά εργαστήρια συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα στις 16:00 στο Λαογραφικό Μουσείο, με τους παραδοσιακούς χαρταετούς του κ. Νίκου Φιλιούση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png