Με ένα μουσικοχορευτικό "ταξίδι" σε παραδόσεις του καρναβαλιού, ξεκίνησε το αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας.

20230225_173237-karnavali-00.jpg

Με ένα μουσικοχορευτικό "ταξίδι" σε αποκριάτικες παραδόσεις, οι οποίες συναντιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και επιμελήθηκε το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας και της ΚΕΔΑ.


Η μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο του Μαρκέλλου, φιλοξένησε εκτός από τους παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς, μία μουσική συναυλία με κεφάτα παραδοσιακά τραγούδια.

Όλα ξεκίνησα από την παραλία της Αίγινας, όπου το δρώμενο "Γέρος και Κορέλα", που γνωρίσαμε χθες το βράδυ, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της αποκριάτικης διασκέδασης. Οι περαστικοί και οι εκδρομείς του τριημέρου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι, δέχθηκαν με έκπληξη τους ήχους από τις κουδούνες.

20230225_173237-karnavali-04.jpg

Λίγο αργότερα, τα βήματα οδηγούσαν στον Πύργο του Μαρκέλλου, όπου το κοινό απόλαυσε ένα κεφάτο αποκριάτικο απόγευμα, με παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς όπως το γαϊτανάκι, χορό της νύφης ή λιποθυμιάρικο, τα κουκιά, σκούπα και πιπέρι. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή, περιέγραφε στο κοινό το είδος του χορού και τις περιοχές στις οποίες αποτελούσε μέρος των αποκριάτικων παραδόσεων.

20230225_173237-karnavali-01.jpg

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία στην οποία συμμετείχαν η Μαρία Σταυριανουδάκη, κιθάρα και τραγούδι, ο Αλέξανδρος Spitzing, μπουζούκι, ούτι, λαούτο, ο Τάσος Σταβέρης, λύρα, τραγούδι.

20230225_173237-karnavali-02.jpg

Το αποκριάτικο καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην παραλία της Αίγινας, ενώ έχουν προγραμματιστεί δρώμενα, face painting, κατασκευές με μπαλόνια, ξυλοπόδαροι, συναυλία latin μουσικής με τους Havana Vieja.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png