Εντυπωσιακές εικόνες δημιουργεί η άμπωτη στις παραλίες της Αίγινας.

aboti-paralies-aeginas.jpg

Εντυπωσιακές είναι και φέτος οι εικόνες που δημιουργεί το φαινόμενο της άμπωτης στις παραλίες της Αίγινας, καθώς ήδη από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, τα νερά αποτραβήχτηκαν και μεγάλα τμήματα, που άλλοτε αποτελούσαν μέρος του βυθού της ακτογραμμής, εμφανίστηκαν αλλάζοντας την εικόνα της.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Μαζί με τον ήλιο που δύει, τα σύννεφα που αλλάζουν χρωματισμούς και τον υγρό καιρό των νοτιάδων, οι εικόνες εναλλάσσονται, προσφέροντας ξεχωριστή κάθε φορά ατμόσφαιρα. Σε παραθαλάσσια σημεία με αβαθείς σχηματισμούς, μικρούς μόλους και λιμανάκια, το φαινόμενο της άμπωτης στην Αίγινα, είναι πιο εντυπωσιακό. Οι πέτρες του πυθμένα και οι μικροί βράχοι στεγνώνουν κάτω από τον ήλιο, παρουσιάζοντας μία λευκή όψη. Συνήθως το φαινόμενο κορυφώνεται τις ημέρες γύρω από την πανσέληνο, που φέτος είναι στις 7 Μαρτίου.

Οι ίδιες εικόνες παρατηρούνται αυτή την περίοδο σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, με τους ειδικούς να μιλούν για ένα φαινόμενο που είναι συνηθισμένο και που οφείλεται στην παλίρροια, σημειώνοντας ότι η στάθμη θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png