Με μεγάλη προσέλευση και πορεία, η κινητοποίηση στη Παλαιά Προβλήτα για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού.

IMG_20230308_124618-sigentrosi-00.jpg

Με μεγάλη προσέλευση και πορεία στην παραλία της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, η κινητοποίηση στη Παλαιά Προβλήτα για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού. 


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, γονείς και κάτοικοι του νησιού, όπως επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Ηλίας και Αντώνης Ντελής.

Η πορεία στη παραλία δεν είχε προγραμματιστεί, αλλά ήταν αυθόρμητη και έδειξε την βούληση του κόσμου, σημείωσαν οι διοργανωτές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Χρήστος Ρέππας, μιλώντας στο Aegina Portal είπε:

"Είναι απεργία και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος Δασκάλων Νησιών Αργοσαρωνικού. Γίνεται για την καταγγελία του εγκλήματος, γιατί για μας πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

IMG_20230308_124618-sigentrosi-04.jpg
Δεν πρόκειται για έναν απλό ανθρώπινο λάθος, όπως υποστηρίζει η σημερινή εξουσία και η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που αφορά την αδιαφορία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και προτάσσει μέσα στη λειτουργία αυτών των οργανισμών το ίδιο το κέρδος.

Είναι λοιπόν, όχι απλώς μία διαμαρτυρία, είναι μία καταγγελία και μία προσπάθεια να συσπειρώσουμε γύρω από το πρόβλημα και την αντιμετώπιση του, να συσπειρώσουμε και τους υπόλοιπους πολίτες της κοινωνίας και της Αίγινας και των υπολοίπων νησιών του Αργοσαρωνικού.

Αυτή τη στιγμή γίνεται η συγκέντρωση του συλλόγου και στην Αίγινα και στον Πόρο με πορεία και στις Σπέτσες. Συμμετέχουν δηλαδή και στα τρία νησιά και όπως είπαμε και πριν αφορά την καταγγελία και τη συνειδητοποίηση των αιτιών αυτού του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.

Το θέμα της Ασφάλειας και στις συγκοινωνίες, αλλά και γενικότερα στις δημόσιες υποδομές είναι ένα πολύ πολύ πολύ σοβαρό θέμα. Ο σύλλογός μας σήμερα βάζει μαζί με αυτό και το θέμα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων με την παλαιότητα και την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν και με την εγκατάλειψη που έχουν όλα τα υπόλοιπα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσει να έχει δημόσια δράση να συσπειρωθεί γύρω από τα συνδικάτα και να συνεχίσει τον αγώνα για δημόσιες υποδομές, πραγματικά δημόσιες συγκοινωνίες και δημόσια παιδεία, οι οποίες συγκοινωνίες θα γίνονται γίνονται με ασφάλεια πραγματική και δημόσια παιδεία η οποία θα είναι στο ύψος των απαιτήσεων του ίδιου του της κοινωνίας και του λαού.

Η απεργία είναι σε ένα καλό επίπεδο υπάρχουν σχολεία που έχουν κλείσει εντελώς εδώ στην Αίγινα άλλα που έχουν κλείσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και άλλα που είσαι σε μικρά ποσοστά το ίδιο σε καλό επίπεδο είναι και στον Πόρο και στις Σπέτσες,  για την Ύδρα δεν δεν έχουμε μία πλήρη εικόνα. Επίσης είναι από το σύλλογο έχουν κληθεί και σύλλογοι γονέων και μαθητές στην προσπάθειά μας να συσπειρώσουμε γύρω από το πρόβλημα ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αίγινας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png