Δύο θέματα που αφορούν την Αίγινα, στην ημερήσια διάταξη συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

paralia-kolonas-aigina-simvoulio.jpg

Δύο θέματα που αφορούν την Αίγινα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το πρώτο αφορά στην "Έγκριση ή μη μελέτης: "Προτάσεις ενίσχυσης των μέτρων ασφάλειας περιήγησης των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο Κολώνας Αίγινας". Το θέμα θα συζητηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πρόκειται για μελέτη αποτύπωσης, σχεδιαστικής και φωτογραφικής, της υφιστάμενης  κατάστασης στον Αρχαιολογικό Χώρο του λόφου της Κολώνας στην Αίγινα, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διατύπωσης  προτάσεων ενίσχυσης των μέτρων ασφάλειας περιήγησης των επισκεπτών.

Το δεύτερο θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 και πρόκειται για την έγκριση ή μη μελέτης κατασκευής στεγάστρου προστασίας ψηφιδωτού δαπέδου Εβραϊκής Συναγωγής στον αύλειο χώρο του μουσείου Κολώνας στην Αίγινα. Η αποδοχή της δωρεάς της εν λόγω μελέτης, είχε γίνει με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη στις 23 Ιανουαρίου 2023. 

Υπενθυμίζεται ότι η τεχνική έκθεση της συντήρησης του ψηφιδωτού δαπέδου Εβραϊκής Συναγωγής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, είχε εγκριθεί τον Αύγουστο του 2020

Ένα χρόνο νωρίτερα, στις 8 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αίγινας στην οποία παρουσιάστηκε το έργο της συντήρησης και της προστασίας του ψηφιδωτού που ανήκε σε συναγωγή του 4ου αιώνα μ.Χ. Την εκδήλωση  είχε προλόγισε η κυρία Στέλλα Χρυσουλάκη, τότε διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, ενώ την παρουσίαση είχε παρακολουθήσει  ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, καθώς και εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα είχαν αναλάβει ο Δρ. Ηλίας Μεσσίνας και η κ. Υβέτ Ναχμία Μεσσίνα, που έκαναν και την σχετική παρουσίαση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png