Τιμητική εκδήλωση στην μνήμη του Γιάννη Πούντου. Κατάμεστη η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου.

IMG_20230314_180829-ekdilosi-giannis-pountos-00.jpg

Video: Σωτήρης Μπήτρος
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Πούντου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αίγινας, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Γενικό Λύκειο Αίγινας.

Η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, γέμισε πολύ γρήγορα από ανθρώπους πήγαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον αείμνηστο Γιάννη Πούντο. Φίλοι και συνεργάτες του, από τους χώρους που διακρίθηκε για την προσφορά του, όπως το Γενικό Λύκειο Αίγινας, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα μίλησε για την αυθόρμητη κίνηση των συναδέλφων του, χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ζήτησαν να εισαχθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, η ονοματοδοσία της αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε "Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας Ιωάννης Πούντος". 

Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον κ. Παναγιώτη Φιλντίση, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και η διαδικτυακή ομιλία από τον κ. Ευστράτιο Θεοδοσίου, πρόεδρο της ΕΕΦ, αστροφυσικό, μέλος του Σώματος των Ομ. Καθηγητών  Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: "Μετεωρίτες και Αστεροειδείς: Απειλή από το διάστημα;".


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό από τον κ. Γιώργο Γκαρή, διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αίγινας, την ομιλία του κ. Ιωάννη Πεπέ, καθηγητή του Γενικού Λυκείου Αίγινας με θέμα: "Γιάννης που αγαπήσαμε" και την ομιλία του κ. Γεώργιου Βλαχάκη, Αν. καθηγητή ΕΑΠ, με θέμα: "Επιστολή ανεπίδοτος. Οι Έλληνες λόγιοι του Διαφωτισμού γράφουν για τη διδασκαλία της Φυσικής στους σημερινούς συναδέλφους τους". 

Την εισήγηση του κ. Ηλία Καλογήρου, υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας, που δεν ήταν εφικτό να παρευρεθεί, ανέγνωσε η κ. Δήμητρα Ζορμπά, επίτιμο μέλος της ΕΕΦ. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. κ. Γεώργιος Βλαχάκης, ανακοίνωσε την λειτουργία ενός διεθνούς workshop στην Αίγινα το καλοκαίρι, το οποίο προς τιμή του Γιάννη Πούντου θα λέγεται International Workshop Giannis Pountos.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του κ. Νίκου Πτερούδη, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.

Επίσης, μετά το τέλος της εκδήλωσης, στο Aegina Portal μίλησαν  ο κ. Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ο κ. Γιώργος Γκαρής, διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αίγινας, ο κ. Γεώργιου Βλαχάκη, Αν. καθηγητή ΕΑΠ και κ. Φώτης Πούντος, γιος του αείμνηστου Ιωάννη Πούντου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κ. Σίσσυ Ρετσίνα σύζυγος και ο κ. Φώτης Πούντος γιός του αείμνηστου Γιάννη Πούντου, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Σκαλτσιώτη, Δημήτρης Καραγιάννης και Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Νίκος Πούντος, Γρηγόρης Γαλάνης, Φίλιππος Τζίτζης, Γιώργος Μούρτζης, Νεκτάριος Λεούσης, Αντώνης Ντελής, Νίκος Μαρίνος. Ο κ. Γιώργος Μπήτρος διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κυψέλης, ο κ Νίκος Οικονόμου διευθυντής του Γυμνασίου Μεσαγρού, ο κ. Χρήστος Λίτος διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας, ο πρόεδρος του Εφορευτικού της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης κ. Γιώργος Καλόφωνος, ο κ. Γιώργος Σουλιώτης, προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ο κ. Παναγιώτης Πατσακιός, συνονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png