Το "Σωματείο Προστασίας Ζώων Αίγινας - Αγκιστρίου" αδυνατεί να αναλάβει άλλους αδέσποτους σκύλους, λόγω πληρότητας του καταφυγίου και έλλειψης πόρων. 

DSC_0125-somatio-skilon-aegina-agistriou.JPG
Το "Σωματείο Προστασίας Ζώων Αίγινας - Αγκιστρίου" αδυνατεί να αναλάβει άλλους αδέσποτους σκύλους, λόγω πληρότητας του καταφυγίου και έλλειψης πόρων, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα: 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Η Προστασία Ζώων Αίγινα & Αγκίστρι με λύπη ανακοινώνει ότι αδυνατεί να αναλάβει άλλους αδέσποτους σκύλους, λόγω πληρότητας του καταφυγίου και έλλειψης πόρων. 

Το σωματείο μας είναι μη κερδοσκοπικό και λειτουργεί από το 2006. 

Στη διάρκεια αυτών των 17 χρόνων:

  • Στειρώσαμε πάνω από 3700 σκύλους και πάνω από 7000 γάτες, αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή περίπου 11.000 αδέσποτων, ενώ παρείχαμε φροντίδα σε μερικές χιλιάδες ακόμα. 
  • Αφαιρέσαμε πάνω από 4000 σκύλους από το δρομο, φροντίζοντας να υιοθετηθούν  

Επί 17 συνεχόμενα χρόνια χρηματοδοτούμε μόνοι μας: 

  • το κόστος περίθαλψης όλων των ζώων 
  • τους μισθούς των εργαζομένων στο καταφύγιο 
  • τις στειρώσεις και θεραπείες 
  • τις τροφές, φάρμακα, κλπ 
  • τις μεταφορές ζώων για υιοθεσία 

Η Προστασία Ζώων δε λαμβάνει καμία οικονομική ενίσχυση από το Δήμο, παρόλο που το έργο που πραγματοποιεί είναι, βάσει νόμου, καθαρή ευθύνη και υποχρέωση του Δήμου. Τον Οκτώβριο του 2022, ενημερώσαμε τις Δημοτικές Αρχές ότι, χωρίς έμπρακτη στήριξη (οικονομική ή με τροφές, φάρμακα ή εργασίες συντήρησης) το καταφύγιο δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί.

Έφτασε η αναμενομένη στιγμή όπου, με υπερπλήρες το καταφύγιο, ελάχιστους απομείναντες πόρους και 12 ακόμα σκύλους να περιμένουν σε αναδοχή, αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τις πόρτες μας, ενώ οι ροές των αδέσποτων συνεχίζονται αμείωτες. 

Παρακαλούμε, από εδώ και στο εξής, για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά αδέσποτα ζώα, να απευθύνεστε στο Δήμο Αίγινας (Κα Σοφία Χατζίνα, Επόπτης Δημόσιας Υγείας, τηλ 22973 20054  και  Γραφείο Δημάρχου, τηλ 22973 20013).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png