Η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, στην παραλία της Αίγινας.

20230325_121732-parelasi-03.jpg

Με ζεστό, ανοιξιάτικο καιρό, πραγματοποιήθηκαν το πρωί στην παραλία του νησιού, οι εκδηλώσεις του Δήμου Αίγινας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι οποίες κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση που ξεκίνησε με την φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αθανασοπούλου. 


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία της Αίγινας, παρέλασαν τιμώντας την ιστορική επέτειο. Το μήνυμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ήταν παρών στην παρέλαση. Μαθήτριες του Λυκείου ντυμένες στα μαύρα κρατούσαν πανό που έγραφε: "Ως πότε παλληκάρια, να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς, τους φίλους, τα παιδιά μας κι όλους τους συγγενείς. 1821 - 2023".

20230325_121732-parelasi-00.jpg

Σε άλλα τμήματα οι μαθητές ήταν ντυμένοι στα μαύρα ρούχα, μεταφέροντας ψηλά την γαλανόλευκη. Για τον ίδιο λόγο μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια. Στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας μαθητές φορούσαν μαύρα ρούχα, κρατώντας την γαλανόλευκη.

20230325_121732-parelasi-02.jpg

Επίσης, συμμετείχαν αθλητικοί φορείς του νησιού και το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, με το οποίο ολοκληρώθηκε η παρέλαση. Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Παλαιά Προβλήτα από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Αλώνων, Μεσαγρού "Οινόη" Σύλλογος Γυναικών Αίγινας Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων και Κοντού Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας".

Δείτε φωτογραφίες από την μαθητική παρέλαση εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png