Τι προβλέπει το έργο των διαγραμμίσεων που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αίγινας.

DSC_0018.JPG

Συνεχίζεται το έργο των διαγραμμίσεων στην Αίγινα. Η κάμερα του Aegina Portal κατέγραψε χθες την αξονική διαγράμμιση στον παραλιακό δρόμο στην περιοχή Πλακάκια. Οι εργασίες γίνονται τις νυχτερινές ώρες, καθώς τότε μειώνεται η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους, δίνοντας την ευκαιρία στο συνεργείο της αναδόχου εταιρίας να εργαστεί αποδοτικότερα.


Πρόκειται για μελέτη η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας, είναι προϋπολογισμού 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και περιλαμβάνει τις οριογραμμές στις άκρες του δρόμου, τις αξονικές γραμμές, διαγραμμίσεις διακοπής πορείας σε επικίνδυνες διασταυρώσεις, διαβάσεις πεζών, ειδικές σημάνσεις στις ράμπες ΑΜΕΑ και κάποιες άλλες ειδικές διαγραμμίσεις. 

Επίσης, στο έργο έχουν ληφθεί υπόψιν αιτήματα που έχουν γίνει κατά καιρούς από τις Κοινότητες της Αίγινας. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο, ανάλογα πάντα και με την κίνηση του νησιού. Σε αυτή την περίοδο της εκτέλεσης του έργου, διαγραμμίσεις έχουν γίνει στην Αγία Μαρίνα με κατεύθυνση προς Αίγινας, στην Πέρδικα με κατεύθυνση προς Αίγινας και από την περιοχή του παραλιακού δρόμου προς Σουβάλα, στη συνέχεια από την Λεωφόρο Κυψέλης προς την Αίγινα στην περιοχή του Λεουσείου και σε άλλα σημεία.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς που επιβλέπει την εκτέλεση του έργου δήλωσε στο Aegina Portal:

"Σήμερα συνεχίζεται και απόψε δηλαδή, το έργο των διαγραμμίσεων. Eίναι μία μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας, η χρηματοδότηση είναι από ίδιους πόρους του δήμου και όπως βλέπετε εκτελούνται τη νύχτα, διότι είναι πάρα πολύ χαμηλή η κυκλοφορία των οχημάτων και έτσι διευκολύνεται το συνεργείο να εκτελέσει αυτό το έργο. Αυτό περιλαμβάνει διαγραμμίσεις τόσο οριογραμμές, όσο και αξονικές γραμμές και επίσης θα περιλαμβάνει διαβάσεις πεζών, περίγραμμα, διαγραμμίσεις τύπου ζέβρα διαγραμμίσεις διακοπής πορείας σε επικίνδυνες διασταυρώσεις, έτσι ώστε να επισημαίνεται και η λέξη "stop" και επίσης και άλλες διαγραμμίσεις που αφορούν διαγράμμιση νησίδων.

Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμο, ειδικά επειδή το νησί δέχεται και πάρα πολύ κόσμο, τουρίστες κυρίως, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καλά τους δρόμους και έτσι θεωρούμε ότι και έτσι είναι δηλαδή, ότι εξασφαλίζεται η οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο της της Αίγινας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png