Σε λειτουργιά είναι από την 1η Απριλίου ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού.

20230401_1309330-astinomiko-tmima-mesagrou.jpg

Σε λειτουργία είναι από την 1η Απριλίου ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού, ο οποίος είχε τεθεί το 2015 σε αναστολή λειτουργίας και επαναλειτουργεί σε χώρο που προσέφερε η Κοινότητα Μεσαγρού και διαμορφώθηκε κατάλληλα γι' αυτό το σκοπό. Σημειώνεται ότι  η τελετή των εγκαινίων του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού, δεν έγινε στις 30 Μαρτίου 2023, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αλλά θα γίνει αργότερα, λόγω των αλλαγών που προέκυψαν στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.  


Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός, ότι λόγω της εγκατάστασης του σταθμού επισκευάστηκε το ισόγειο τμήμα του κτηρίου, κάτι που ως αίτημα αναφέρεται και για τον όροφο του δημοτικού καταστήματος.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας, χθες 1η Απριλίου 2023, τον Αστυνομικό Σταθμό επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάριος Γκαρής και η πρόεδρος του Συλλόγου "Οινόη" κ. Μαρία Λαζάρου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης δήλωσε: “Καλοσωρίζουμε σήμερα την αστυνομία στην Κοινότητα Mεσαγρου. Nα ευχηθούμε καλό μήνα, να ευχηθούμε καλές βάρδιες στα παιδιά καταρχάς που ήρθαν σήμερα πρώτη μέρα στο χωριό μας.

Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια εδώ και 7 χρόνια, από την κοινότητα Μεσαγρού, ώστε να επανέλθει η αστυνομία στο χωριό μας, να ξαναλειτουργήσει δηλαδή το Α.Σ. Μεσαγρού. Είχαμε κάνει μία πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πνευματικό μας Κέντρο, κατόπιν μας βοήθησαν και κάποιοι βουλευτές και με την παρουσία τους τότε εδώ, θα τους αναφέρω γιατί πιστεύω ότι έκαναν καθοριστική προσπάθεια στο να επανέλθει η αστυνομία. Ήταν από το κυβερνών τότε κόμμα η κυρία Γεωργία Γεννιά, ο σημερινός Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ο κύριος Κατσαφάδος και ο τότε Αντιπεριφερειάρχης ο κύριος Τάκης Χατζηπέρος. Τους ευχαριστούμε πολύ και όσους άλλους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.

Είχαμε μία αποτυχημένη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και κατόπιν φτάσαμε στο 2019 τον Οκτώβριο, όπου με τον κύριο δήμαρχο τον Γιάννη Ζορμπά, ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιτέλους και φτάσαμε στη σημερινή μέρα.

Αυτό που θέλω να πω, ότι από το 2015 και λόγω κρίσης, η αστυνομία έφυγε από τον Μεσαγρό και δεν θα ξανά ερχόταν αν δεν δινόταν δημόσιο κτήριο. Αυτό είναι, θα σας τα πει και ο δήμαρχος. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε την αστυνομία στο Μεσαγρό.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: “Σήμερα είναι η επίσημη πρώτη μέρα λειτουργίας στον Αστυνομικό Σταθμό του Μεσαγρού. Το εν λόγω τμήμα αποτελείται από ένα διοικητή και τρεις αστυνομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα έχουν ως καθήκον και αρμοδιότητα, να επιτηρούν, να αστυνομεύουν την περιοχή του Μεσαγρού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Σουβάλας των Αγίων, της Αγίας Μαρίνας, Αλώνες, γενικά το βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Ένα αίτημα των πολιτών της Δημοτικής Κοινότητας έρχεται και μετουσιώνεται σε σημερινή λειτουργία. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα για την ασφάλεια των πολιτών, όχι  μόνο να είναι ασφαλείς, αλλά να αισθάνονται και ασφαλείς.

Έτσι λοιπόν σε αυτό το αίτημα, εμείς με εισήγηση, η δημοτική αρχή εγκρίθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε τους αστυνομικούς στον Αστυνομικό Σταθμό Μεσαγρού.

Πραγματικά αισθανόμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι γι’ αυτή την συμμετοχή και την βοήθεια που παρείχαμε στη δημιουργία του σταθμού”.

Η πρόεδρος του συλλόγου “Οινόη Αίγινα” κ. Μαρία Λαζαρου είπε: “Και εγώ καλοσορίζω το Αστυνομικο Τμήμα στο Μεσαγρό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ μετά από τόσα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μανώλη Λεούση τον πρόεδρο της κοινότητας ,τον σημερινό δήμαρχο τον κύριο Γιάννη Ζορμπά, γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ πάνω σ’ αυτό, το θέλαμε πάρα πολύ και το πετύχαμε

Χαίρομαι για το κτήριο γιατί άρχιζε να γκρεμίζεται και αν δεν κάναμε και αυτό το κτήριο θα ήταν κρίμα να χαθεί, γιατί είδατε λίγο - λίγο άρχισε να πέφτει.

Χαιρόμαστε γιατί το ένα κομμάτι από κάτω έχει γίνει, είναι πάρα πολύ ωραίο και ευχόμαστε να προχωρήσουμε και προς τα πάνω, να γίνει και η κοινότητα μας. Αυτό θέλω να πω, δεν θέλω να πάω να πω κάτι άλλο, ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα ότι κάνανε ο κύριος δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο κ. Λεούσης και προσωπικό του δήμου και όλοι όσοι δούλεψαν πάνω σε αυτό να είναι όλοι καλά”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png