Εγκαταστάθηκε αυτόματo σύστημα, έκδοσης κάρτας ελεγχόμενης στάθμευσης στο λιμάνι της Αίγινας. Αναγκαία η πλήρης εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δήλωσαν ο πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Σ. Θεριανός κι ο Λιμενάρχης κ. Αρ. Φραγκούλης.

20230411_131932-elenxomeni-stathmefsi-00.jpg

Στο πλαίσιο της εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αίγινας αλλά και των επισκεπτών της, για την πλήρη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, εγκαταστάθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, δίπλα στο χώρο των εκδοτηρίων, ένα αυτόματο εκδοτήριο κάρτας ελεγχόμενης στάθμευσης,

Ο χρήστης μπορεί μέσα από μία εύκολη και σύντομη διαδικασία να εκδώσει μία κάρτα στάθμευσης για όσο χρόνο επιθυμεί.

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προσδιορίζουν τον χώρο ελεγχόμενες στάθμευσης με κάρτα.  Στόχος να αποφευχθεί η πολυήμερη παραμονή των οχημάτων στο λιμάνι, ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, που θέλουν να αφήσουν το αυτοκίνητο στο λιμάνι για λίγες ώρες και παράλληλα να αυξηθεί η κίνηση, η ασφάλεια και η προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

20230411_131932-elenxomeni-stathmefsi-02.jpg

Μάλιστα, εν όψη των ημερών του Πάσχα, κατά της οποίες αναμένεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και οχημάτων, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, δήλωσε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Τόνισε ότι θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι και υπογράμμισε ότι θέλει μεγάλη προσοχή στις θέσεις ΑΜΕΑ.

20230411_131932-elenxomeni-stathmefsi-03.jpg

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός μιλώντας στο Aegina Portal δήλωσε:

“Βρισκόμαστε στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, ακριβώς δίπλα στα εκδοτήρια για να ενημερώσουμε τον κόσμο, ότι τοποθετήθηκε το παρκόμετρο στη θέση αυτή, για την εξυπηρέτηση και των κατοίκων της Αίγινας αλλά και των επισκεπτών.

Νομίζω θα δώσει μία λύση στο χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει με την ελεγχόμενη στάθμευση εντός του Λιμένα. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στη λύση αυτό το μεγάλου προβλήματος στο πάρκινγκ, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Πιστεύω θα λυθεί μεγάλο πρόβλημα και θα τραβήξουμε και βίντεο πώς λειτουργεί το μηχάνημα, υπάρχουν οδηγίες δίπλα ακριβώς.

Το μηχάνημα λειτουργεί με κέρματα, προσοχή όμως δεν δίνει ρέστα, πρέπει να είναι ακριβώς και λειτουργεί και με χρεωστική κάρτα είναι 0,50 λεπτά ανά ώρα και νομίζω θα μας λύσει μεγάλο πρόβλημα στο πάρκινγκ στο λιμάνι για να εξυπηρετούνται όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να κατέβουν για μία ώρα για δύο ώρες για 5 και να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

20230411_131932-elenxomeni-stathmefsi-05.jpg

Πάμε να αποφύγουμε το να αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας για μέρες μες στο λιμάνι και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να περπατήσουν και έχουν δυσκολία στην κίνηση.

Ήθελα να συμπληρώσω ότι η ελεγχόμενη στάθμευση λειτουργεί από το 2008. Αυτό τον καιρό πουλιόντουσαν οι κάρτες στο περίπτερο κάποια στιγμή σταμάτησε αυτή η διανομή των καρτών, οπότε μας δημιουργήθηκε η ανάγκη αγοράς ενός παρκόμετρου.

Νομίζω θα λύσει το πρόβλημα και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και οι κάτοικοι και επισκέπτες αυτό για όλους μας.

Να συμπληρώσω επίσης, ότι πίσω εδώ που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα, θα δείτε υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες, που υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση και που απαγορεύεται να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά μας. Είναι πολύ βασικό να κοιτάμε που αφήνουμε το αυτοκίνητο μας υπάρχουν θέσεις ΑΜΕΑ και πάρουν και πινακίδες που κατά το παίζουν τον οδηγό που θα αφήσει το αυτοκίνητο του”.

20230411_131932-elenxomeni-stathmefsi-04.jpg

Ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, μιλώντας στο Aegina Pοrtal δήλωσε:

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να επιστήσω την προσοχή στους οδηγούς να τηρούν απαρέγκλιτα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αναμένεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, πολλά οχήματα. Δυστυχώς δεν επαρκούν οι υποδομές προκειμένου να παρκάρουν όλοι με ασφάλεια.

Μεγάλη προσοχή μέσα στο λιμάνι. Πάρα πολύς κόσμος, πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα από την πλευρά της λιμενικής αρχής θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, θα έχουμε κλιμάκιο που θα τηρεί ελέγχους και από κει και πέρα θέλω μεγάλη προσοχή στις θέσεις ΑΜΕΑ.

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που θα χρειαστούν αυτές τις θέσεις αυτές τις μέρες, παρακαλώ πολύ μεγάλη προσοχή, όπως επίσης και το ότι δεν παρκάρουμε μετά το πέρας των δρομολογίων όπου βρούμε. Θα υπάρξουν πάρα πολύ έντονοι έλεγχοι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png