Εγκρίθηκε η διάθεση συνεργείου από τρίτο και ορίστηκε η ημερομηνία κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών στο Φάρο.

afthereta-faros-00.jpg

Το ζήτημα της κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή του Φάρου, αφορά απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που δημοσιεύθηκε χθες 25 Απριλίου 2023, και έχει θέμα: "Έγκριση διάθεσης συνεργείου από τρίτους για την μερική εκτέλεση του υπ’ αριθμ. 109/15.09.2021 οριστικού πρωτοκόλλου κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών και συγκεκριμένα υπερυψωμένης εξέδρας (2) εμβαδού 189 τ.μ. με πλακοστρωμένο δάπεδο-ξύλινο στηθαίο και μεταλλικό στέγαστρο εντός αιγιαλού, στην περιοχή «Φάρος» του Δήμου Αίγινας". 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης έχει παρέλθει η ισχύς περί αναστολής των κατεδαφίσεων εντός αιγιαλού μέχρι 31-03-2023 (ΦΕΚ 208Α’/04-11-2022). 

Η κατεδάφιση του υπό στοιχείο (2) αυθαιρέτων κατασκευών που αποτυπώνονται στο από Ιούλιο του 2021 τοπογραφικό διάγραμμα, που συνέταξε και θεώρησε η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά-Νήσων & Δυτ. Αττικής και συνοδεύει το 109/15.09.2021 αμετάκλητο πρωτόκολλο αυθαιρέτων κατασκευών, δύναται να πραγματοποιηθεί με μηχανήματα, συνεργείο και προσωπικό, που θα διαθέσει ο αιτών, προκειμένου να συντελεσθεί άμεσα η κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής εντός αιγιαλού και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, χωρίς αναμονή σχετικής χρηματοδότησης και διαδικασίας διενέργειας διαγωνισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και υπογραφής σχετικής σύμβασης με μειοδότη ανάδοχο , με την οποία θα προβούμε σε κατεδάφιση των υπολοίπων κατασκευών των εν λόγω πρωτοκόλλων, εφόσον δεν εγκριθεί η αιτηθείσα νομιμοποίησή τους.

Η απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

"Εγκρίνουμε τη διάθεση συνεργείου από τρίτο, καθόσον οι αυθαίρετες κατασκευές βρίσκονται εντός κοινοχρήστου χώρου- αιγιαλού και ορίζουμε ως ημερομηνία εκτέλεσης της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών, όπως αυτές περιγράφονται υπό στοιχείο 2 (υπερυψωμένη εξέδρα εμβαδού 189τ.μ. με πλακοστρωμένο δάπεδο – ξύλινο στηθαίο και μεταλλικό στέγαστρο) με στο με αρ. 109/15.09.2021 πρωτόκολλο κατεδάφισης και αποτυπώνονται στο από Ιούλιο του 2021 τοπογραφικό διάγραμμα, που συνέταξε και θεώρησε η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά-Νήσων & Δυτ. Αττικής και θα υποδειχθεί επί τόπου από αυτή, στη θέση «Φάρος» του Δήμου Αίγινας, την 03-05-2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.30 π.μ. με εκτιμώμενο χρόνο αποπεράτωσης έξι (6) εργάσιμες ημέρες".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png