Τι δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, για την ηλεκτρική διασύνδεση της  Σταχτορρόης με την Αίγινα.

giannis-zorbas-dilosi.jpg

Χθες το απόγευμα, δηλαδή λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Aegina Portal σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση της  Σταχτορρόης με την Αίγινα, στο πλαίσιο του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Αττικής με την Κρήτη, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Aegina Portal έκανε την ακόλουθη δήλωση:  


"Χθες εκδόθηκε μία απόφαση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά την διασύνδεση της νήσου Αίγινας με καλωδιακή υποβρύχια γραμμή από τη νήσο Σαχτορρόη προς την Αίγινα, υψηλής ισχύος 400 kV. 


Αυτό έγινε με μία εισήγηση από τον ΑΔΜΗΕ. Εμείς έχουμε με έγγραφα μας, όταν πληροφορηθήκαμε και Διαπιστώσαμε τις εργασίες που γίνονται για την πόντιση του ηλεκτροφόρου καλωδίου, του υποβρυχίου καλωδίου, στην θαλάσσια περιοχή που θα διασύνδεση τα Μέγαρα με την Κρήτη και κατόπιν αιτημάτων από συμπολίτες μας, ξεκινήσαμε μία αλληλογραφία με τον ΑΔΜΗΕ. Εκεί αιτηθήκαμε την διασύνδεση με ηλεκτρικό καλώδιο, με αγωγό του νησιού μας και συγκεκριμένα από Σταχτορρόη.

Προφανώς ο ΑΔΜΗΕ εξέτασΕ αυτό το αίτημα και έγινε αποδεκτό. Τώρα στο σενάριο εάν αυτό θα γίνει με υποσταθμό στην Αίγινα και υποβιβασμό της τάσης, αυτή είναι και η πληροφορία που έχουμε ότι θα δημιουργηθεί δηλαδή εδώ ένας υποσταθμός υποβιβασμού της υπερυψηλής τάσης σε μέση τάση στη νήσο Αίγινα και υπάρχει και η άλλη περίπτωση στο να πάρουμε κατευθείαν από τη Σταχτορρόη σε μέση τάση. Νομίζω ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο που μόλις ανέφερα. 

Αυτό θα προσδώσει μία αυτοτέλεια στο νησί όσον αφορά την κατανάλωση που διαρκώς και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι αυξάνεται, την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και θα προσφέρει αυτοτέλεια στο νησί".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png