Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η "Αιγενίτικη Πρωτομαγιά" από το Σύλλογο Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων, στο λιμάνι της Σουβάλας.

20230501_124840-souvala-limani-00.jpg

Μία ιδιαίτερα φροντισμένη και προσεγμένη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων, το διήμερο 30 Απριλίου και 1 Μαΐου στο λιμάνι της Σουβάλας. Οι επισκέπτες απόλαυσαν την όμορφη ανθοκομική έκθεση στην οποία συμμετέχουν οι ανθοπώλες της Αίγινας και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός την πρωτομαγιά στο λιμάνι της Σουβάλας. 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση με τίτλο "Αιγενίτικη Πρωτομαγιά", ένα δρώμενο στην προβλήτα του λιμανιού το πρωί της Δευτέρας, με ζωντανή μουσική από τους Δημήτρη Μπόγρη και Χρήστο Λαβούτα και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Το δρώμενο αποτελούσε μία αναβίωση του τρόπου που γιόρταζαν οι παλιοί κάτοικοι του νησιού την "Αιγενίτικη Πρωτομαγιά", με στοιχεία από όλες τις περιοχές του νησιού.

20230501_124840-souvala-limani-w-03.jpg

Μάλιστα, η κ. Σοφία Κάππου μιλώντας στο Aegina Portal παρουσίασε τα έθιμα της ημέρας και τον τρόπο που την γιόρταζαν οι παλιοί Αιγινήτες. Η κ. Κάππου έχει κάνει έρευνα για την ιδιαίτερη χορευτική παράδοση Αίγινας από τις περιοχές του Βαθέος, του Μεσαγρού και της Αίγινας και από προσωπικές καταγραφές. Κάποια από αυτά στοιχεία παρουσιάστηκαν σήμερα από τα χορευτικά του συλλόγου στα οποία είχε την επιμέλεια. Μελλοντικά αυτές οι καταγραφές θα παρουσιαστούν εκτενέστερα. Επίσης, στο Aegina Portal μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χελιώτης.

20230501_124840-souvala-limani-w-06.jpg

Ο Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων ευχαριστεί το Δήμο Αίγινας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την Κοινότητα Βαθέος και τους ανθοπώλες του νησιού που συμμετείχαν στην ανθοκομική έκθεση.

20230501_124840-souvala-limani-w-05.jpg

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος,

20230501_124840-souvala-limani-w-09.jpg
οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καίτη Σαλπαία, κ. Νεκτάριος Λεούσης, κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός, κ. Σταμάτης Μαρμαρινός, Αντώνης Ντελής, ο υποψήφιος βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κ. Γιάννης Μελάς, η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου,  εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού και πλήθος κόσμου.

20230501_124840-souvala-limani-w-04.jpg


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png