Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σε αμμώδη βυθό, σε θαλάσσια περιοχή του λιμένα Αίγινας, στο Ακρογιάλι.

20230517_080907-limenarxeio-prosaraksi.jpg

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “SCORPIUS” σημαίας Βελγίου, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, σε αμμώδη βυθό της θαλάσσιας περιοχής λιμένα Αίγινας.


Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ» Ν.Α. 196, με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος και κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα Αίγινας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «SCORPIUS» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή οργανισμό.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png