Τα έργα που επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στην Αίγινα.

20230602_103727-agia-marina-01.jpg

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Αίγινα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και οι συνεργάτες του, μετά την σύσκεψη στο δημαρχείο τoy, επισκέφθηκαν αρχικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.


Εκεί τον κ. Γιώργο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, τον κ. Σπύρος Σπυρίδων διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, που συνόδευε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, υποδέχθηκε ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Γιώργος Σουλιώτης και οι πυροσβέστες που υπηρετούν στην υπηρεσία. 

20230602_103727-leouseio-01.jpg

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το έργο το έργο του Λεουσείου, που αφορά εργασίες ανακαίνισης - αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του Λεουσίου Ιδρύματος στην Αίγινα, με σκοπό τη λειτουργία του ως Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές των σύγχρονων Μ.Φ.Η.

20230602_103727-leouseio-02.jpg
Εκεί τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με τον οποίο συνομίλησαν για το έργο που έχει τίτλο: "Ανακαίνιση - αναδιαρρύθμιση κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων "Ο Άγιος Νεκτάριος" της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

20230602_125521-kontos.jpg

Ακολούθησε μία σύντομη επίσκεψη στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Χλόης. Εκεί ο κ. Στέλιος Θεριανός ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τις εργασίες που έγιναν και όσες πρόκειται να υλοποιηθούν στην συνέχεια.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το βανοστάσιο στο λιμάνι του Λεοντίου και την κεντρική δεξαμενή στο Λεόντι, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού, τη μεταφορά του νερού και την εποπτεία της λειτουργίας του μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων, από τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά.

20230602_111116-leonti-00.jpg

Επόμενος σταθμός ήταν το λιμάνι της Σουβάλας και στη συνέχεια η Αγία Μαρίνα, όπου ο κ. Πατούλης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το λιμάνι και συνομίλησαν με επαγγελματίες της περιοχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.

20230602_103727-agia-marina-00.jpg
Έγινε διοικητική παραλαβή του έργου προς χρήση, αλλά και αναφορές σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή όπως το οδικό δίκτυο (υπήρχε σχετική δέσμευση του κ. Πατούλη στη συνέχεια).

20230602_123657-agios-nektarios.jpg

Ο κ. Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε επίσης τον Άγιο Νεκτάριο και προσκύνησε, κάνοντας μίας σύντομη στάση στο αρχονταρίκι της μονής. Στην ιερά μονή τον υποδέχθηκε η ηγουμένη Τιμοθέη. Ακολούθησε επίσκεψη στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό του Κοντού, όπου ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον σταθμό σε λειτουργία και να έχει μία σύντομη συνομιλία με το προσωπικό που εργάζεται εκεί. 

20230602_132434-aiakeion.jpg

Τέλος ο κ. Πατούλης συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση στο Αιάκειον, όπου παραβρέθηκαν αυτοδιοιητικοί, επαγγελματίες και κάτοικοι του νησιού. Τελευταίος σταθμός ήταν η επίσκεψη στο λιμάνι της Πέρδικας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png