Ο καπνός και οι στάχτες από τις μεγάλες φωτιές έχουν φτάσει στην Αίγινα. Τι ζήτησε από τους πολίτες ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας.

20230717_184559-kapnos.jpg

Ο καπνός και οι στάχτες από τη μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά έχει φτάσει στην Αίγινα και είναι εμφανείς από πολλά σημεία του νησιού. Η εικόνα που μπορούσε να δει κανείς στην παραλία του νησιού, λίγο πριν τις 7 σήμερα το απόγευμα, είναι αυτή που παρουσιάζεται στην φωτογραφία.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Οι ισχυροί βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν σήμερα, έχουν μεταφέρει τα σύννεφα του καπνού σε πολύ νοτιότερες περιοχές και υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αυτός φτάνει σχεδόν μέχρι τα Κύθηρα.

Στην Αίγινα δεν υπάρχει περιστατικό πυρκαγιάς, είπε μιλώντας στο Aegina Portal ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, που ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ υψηλός.

Επίσης, τόνισε ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στο ύπαιθρο και οι θερμές εργασίες. Ζήτησε από τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που υπάρξουν ξερά χόρτα, καθώς από τον ζεστό καταλύτη μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά. Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα ο δήμος να επιταχύνει τις εργασίες αποψίλωσης, ειδικά στη περιοχή του Μαραθώνα, όπου παρατηρούνται πολύ μεγάλες σειρές από σταθμευμένα οχήματα.

Τέλος, σημείωσε ότι οι περιπολίες είναι συνεχείς σε όλες τις περιοχές της Αίγινας και ζήτησε από του πολίτες να αναφέρουν αν παρατηρήσουν καπνό ή φωτιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png