Έντονη ήταν το πρωί η παρουσία του καπνού που έχει φτάσει στην Αίγινα από τις μεγάλες φωτιές στην ανατολική Αττική.

20230718_110056-metafora-kapnou.jpg

Συνεχίστηκε και σήμερα και ήταν ιδιαίτερα έντονη το πρωί, σε κάποιες από τις περιοχές του νησιού, η παρουσία του καπνού που λόγω των βόρειων ανέμων βοήθησαν στην μεταφορά του χθες το απόγευμα, από τις μεγάλες εστίες φωτιάς της Ανατολικής Αττικής και στα Δερβενοχώρια. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Οι ασθενείς άνεμοι που τις πρωινές ώρες δεν ξεπερνούσαν τα 2 μποφόρ, δεν βοήθησαν στην απομάκρυνσή του καπνού, που όπως φαίνεται και στον φωτογραφικό υλικό παρέμενε με μεγάλη συγκέντρωση κυρίως στην βόρεια και δυτική πλευρά του νησιού, καθώς εγκλωβίστηκε στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

IMG-2380-00.jpg
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που η ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνα δεν αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα, στο κέντρο της Αίγινας ο καπνός ήταν ορατός σε όποιον περπατούσε στο δρόμο. Η στάχτη είναι εμφανής πάνω στα πρεβάζια των παραθύρων και στις σκάλες των σπιτιών και η μυρωδιά του καμένου έντονη.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ Σωκράτης Δούκας, με τον οποία επικοινώνησε το Aegina Portal συνέστησε τον περιορισμό των μετακινήσεων στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά από το μεσημέρι, φτάνοντας τα 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάσουν, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo, στα 55 km/h δηλαδή 7 μποφόρ και θα εξασθενίσουν αργά το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png