Στις παραλίες του Άγιου Βασίλειου και στην Αύρα, τοποθετήθηκαν οι ράμπες αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, ατόμων με κινητικά προβλήματα.

20230721_104851-seatrack-01.jpg
Ολοκληρώθηκε σήμερα η τοποθέτηση των δύο συστημάτων, που διευκολύνουν την πρόσβαση στην θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα, στην παραλία του Αγίου Βασιλείου και στην παραλία της Αύρας. Στην πρώτη περίπτωση, αυτή του Αγίου Βασιλείου, η περιοχή επιλέχθηκε με βάση την ευκολότερη πρόσβαση του αυτοκινήτου στο χώρο που βρίσκεται το seatrac. Στην δεύτερη, στην παραλία της Αύρας ο Δήμος Αίγινας εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και των Εναλίων Αρχαιοτήτων. 


Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς μιλώντας στο Aegina Portal είπε:

“H επιλογή έγινε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου εδώ που όλοι το γνωρίζουμε με το τοπωνύμιο “Aqua Loca”. Έγινε αυτή η επιλογή διότι δίνει τη δυνατότητα το άτομο με μειωμένη κινητικότητα να έρθει ακριβώς και να σταθμεύσει δίπλα στο στο διάδρομο, έτσι ώστε να μπορεί να τηλεχειριστεί το το μηχανισμό και να κατευθυνθεί προς τη θάλασσα.

20230721_104851-seatrack-03.jpg
Συνεπώς, αυτή εδώ η περιοχή προσφέρει ασφάλεια, προσφέρει εύκολη πρόσβαση και θεωρούμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Η επόμενη που έχουμε τοποθετήσει, μετά από έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και της έγκρισης των εναλίων αρχαιοτήτων, είναι στην παραλία της αύρας, όπου κι εκεί είναι μία, θεωρούμε, ιδανική θέση διότι είναι κοντά στο κέντρο της πόλης και προσελκύει και πάρα πολύ κόσμο.

Επίσης, επί τη ευκαιρία θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του καύσωνα να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και φυσικά να καταναλώνουν αρκετά υγρά και να μην εκτίθενται στον ήλιο.

Ο Δήμος την Παρασκευή, σήμερα δηλαδή, αύριο Σάββατο και την Κυριακή, θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ και θα είναι μία αίθουσα κλιματιζόμενη για όσους θα έχουν ανάγκη από λίγη δροσιά”.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αίγινας διαθέτει συνολικά τέσσερα τέτοια συστήματα seatrac. Τα άλλα δύο βρίσκονται τοποθετημένα στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας και της Βαγίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png