Φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ στις Άλωνες κινητοποίησε άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. [upd] Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση.

20230721_235602-alones-3.jpg

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, σε περιστατικό που αφορούσε την εκδήλωση φωτιάς σε κολώνα της ΔΕΗ στην περιοχή των Αλώνων. Σημειώνεται ότι αρχικά, υπήρξε η πληροφορία ότι είχε εκδηλωθεί και πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα, κάτι που τελικά δεν ίσχυε.


Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας επιχείρησε με τέσσερα οχήματα και έξι πυροσβέστες. Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι ειδοποιήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να κόψει το ρεύμα, ώστε οι πυροσβέστες να μπορέσουν να επιχειρήσουν με ασφάλεια.

20230721_235602-alones.jpg

Μέχρι να φτάσει το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ είχε γίνει προληπτική διαβροχή του χώρου, ώστε να μην προκληθεί κίνδυνος πυρκαγιάς από τα αποκαΐδια που έπεφταν. Στην συνέχεια μετά τη διακοπή του ρεύματος έγινε πλήρης κατάσβεση.    

20230721_235602-alones-2.jpg
Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλη Λεούση, έγινε γνωστό ότι μετά την φωτιά στην κολώνα, έμειναν χωρίς ρεύμα η Βαγία, η Αγία Μαρίνα και οι Άλωνες, ενώ σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση η περιοχή του Μεσαγρού δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλη Λεούση και μετά από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος από άλλη γραμμή. Δεν είναι γνωστό πόσος χρόνος θα χρειαστεί και πότε θα επανέλθει το ρεύμα.

[upd] Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 9 π.μ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά: "Μετά από την χθεσινή εκδήλωση πυρκαγιάς σε πυλώνα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος μέσης τάσης, η ΔΕΔΗΕ έχει επαναφέρει μερικώς την ηλεκτροδότηση στους περισσότερους καταναλωτές! Επιχειρείται η αντικατάσταση του πυλώνα και κατόπιν επικοινωνίας με τον Διευθυντή της ΔΕΗ Πειραιά κ Γιάννη Γκανά, εκτιμάται ότι σε 3 ώρες περίπου θα επανέλθει πλήρως η ηλεκτροδότηση σε όλους τους καταναλωτές. Ο Δήμος Αίγινας συμμετέχει με εργασίες διαβροχής νερού για λόγους ασφαλείας. Ευχαριστούμε το τεχνικό και εργατικό προσωπικό της ΔΕΔΗΕ για την επίμονη προσπάθεια τους!".

[upd] Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 3:00 μ.μ. Η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως στις 13:50.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png