Ακυβερνησία και εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο με δέκα επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

limenarxeio-aeginas-skafos.jpg

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας και εισροής υδάτων Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους, με δέκα  επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π - Τ/Ρ “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” Ν.Π. 9356, προς παροχή συνδρομής.

Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το εν λόγω Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος και με τη συνδρομἠ του Ε/Π - Τ/Ρ “ΝΑΓΙΑ” Ν.Π. 12278 καθώς και του Περιπολικού σκάφους, το εν λόγω σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Μαρίνας Αίγινας, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επαγγελματία δύτη, πραγματοποιήθηκε ολική απάντληση των υδάτων και το εν λόγω σκάφος ανελκύστηκε σε ναυπηγείο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθησαν ο 66χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης και ένας 65χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας του Τ/Ρ-Ι/Φ, για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο).

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png