Το φιστίκι Αιγίνης ανάμεσα στα τοπικά προϊόντα της Αττικής, που προσέφεραν γευστική πανδαισία στο National Geographic Traveller Food Festival.

fistiki-festival-periferia.jpg

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της προβολής του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχε στο National Geographic Traveller Food Festival, που διοργανώθηκε τον Ιούλιο στο Λονδίνο. Το National Geographic Traveller Food Festival είναι το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας, το οποίο φιλοξενεί διάσημους σεφ, συντάκτες και ειδικούς, αποθεώνοντας το συνδυασμό ταξίδι και φαγητό. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στο κεντρικό περίπτερο παρέχεται χώρος στους εκθέτες, μέσω ζωντανών παρουσιάσεων και συνεντεύξεων να δημιουργήσουν τις δικές τους γαστρονομικές εμπειρίες για το διεθνές κοινό.


Είναι χαρακτηριστικό, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ότι το φιστίκι Αιγίνης, αποτελούσε μέρος του οπτικοποιημένου υλικού, το οποίο κοσμούσε το αυτόνομο περίπτερο της Περιφέρειας. Σε αυτό συμμετείχαν οι διακεκριμένοι σεφ,  ιδρυτικά μέλη της «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις», κ. Αρτεμισία Μπεμπλιδάκη και κ. Νίκος Δαούτη, που ετοίμασαν μια γευστική πανδαισία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Αττικής: γιαούρτι, σύκα, μέλι, φέτα, ξηρούς καρπούς όπως το φιστίκι Αιγίνης -το οποίο προστέθηκε πρόσφατα στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-, μυρωδικά, κρασί κ.ά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην παρουσία της Περιφέρειας στη σχετική εκδήλωση επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική συμβάλλουν στην ανάδειξη της Αττικής και στην προσέγγιση της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Η διεθνής προβολή της Αττικής και η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού όπως είναι για παράδειγμα η γαστρονομία απαιτούν σταθερά και δυναμικά βήματα.

Βασικός στόχος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης προβολής, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής στην βρετανική αλλά και παγκόσμια αγορά. Η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας μιας περιοχής και η Αττική προσφέρει πληθώρα ταξιδιωτικών εμπειριών και γεωγραφικών προορισμών σε συνδυασμό με μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png