Άφησαν τις μηχανές και έπιασαν τα σκουπίδια. Εικόνες ντροπής στα δάση της Αίγινας.


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις ημέρες που η διοργάνωση ενός αγώνα enduro δημιούργησε μία πρωτοφανή για το νησί αντιπαράθεση, ανάμεσα σε φορείς της Αίγινας και στους διοργανωτές των αγώνων, ενώ εκτός των αναφορών δεν έμειναν ούτε οι Αιγινήτες αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι οικολογικές ανησυχίες, ο φόβος για τη ρύπανση των δασικών μονοπατιών που θα χρησιμοποιούνταν, δημιούργησαν ένα πλέγμα με το τι είναι νόμιμο, τι όχι, τι μπορεί να αντέξει το νησί και τι πρέπει να απορρίψει. Οι "Φίλοι Μοτοσικλέτας Αίγινας" αποφάσισαν να κάνουν μια προσπάθεια ώστε να ρίξουν αυτό το πλέγμα που η πρόσφατη ένταση δημιούργησε. Αποφάσισαν να "κάνουν το πρώτο βήμα" όπως είπαν και για να το κάνουν πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν μια δράση καθαρισμού κάποιων δασικών ζωνών από σκουπίδια. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι "Φίλοι Μοτοσικλέτας Αίγινας" δεν είναι ένας επίσημος φορέας υπό τη μορφή κάποιου συλλόγου. Μία παρέα είναι, που μέσα από τη κοινή τους αγάπη για τις μηχανές, μοιράζονται ανησυχίες και προβληματισμούς.


Το ραντεβού δόθηκε την Κυριακή το πρωί στο Νεκροταφείο του Μεσαγρού και λίγο αργότερα οι δέκα άνδρες που συγκεντρώθηκαν μαζί με τον οδηγό του οχήματος που είχε παραχωρήσει ο Δήμος της Αίγινας, έφυγαν για μια δασική ζώνη στην περιοχή του Μεσαγρού. Η εικόνα που προέκυψε όταν οι "Φίλοι Μοτοσικλέτας Αίγινας" έφτασαν στο σημείο δεν ήταν μιας δασικής έκτασης, αλλά μιας χωματερής. Για αυτά που κατέγραψε η κάμερα του Aegina Portal θα μπορούσαν να υπάρξουν δεκάδες χαρακτηρισμοί, αφορισμοί και αναθέματα. Μια προοπτική του προβλήματος, ξεπερασμένη πια, σχεδόν παλιομοδίτικη. Το φορτηγό του Δήμου γέμισε μόλις σε ένα τέταρτο, έφυγε για να αδειάσει, επέστρεψε και γέμισε το ίδιο γρήγορα για δεύτερη φορά.

Σπασμένα είδη υγιεινής, στρώματα, κρεβάτια, έπιπλα, ξύλα, σκεπάσματα, ρούχα, λάδια, γκαζάκια, λάστιχα, καρέκλες, πλαστικά αντικείμενα, ταμπέλες, μέχρι και αντικείμενα που θα μπορούσε ο καθένας με μια απλή κίνηση να τα πετάξει στον κάδο της ανακύκλωσης, μαζί με εκατοντάδες άλλες βρομιές συνθέτουν το σκηνικό του παραλόγου. Υπάρχουν πράγματα που καταγράψαμε με το φακό μας και απλά ντρεπόμαστε να τα παρουσιάσουμε γιατί η λογική χάνει κάθε ελπίδα. Και δεν είναι μόνο οι βρομιές, είναι η ωρολογιακή βόμβα που μετράει αντίστροφα μέσα από τα εύφλεκτα υλικά, που βρίσκονται πεταμένα εδώ κι εκεί.

Οι "Φίλοι Μοτοσικλέτας Αίγινας" σήμερα έκαναν "το πρώτο τους βήμα". Σκοπεύουν να κάνουν και άλλα και ελπίζουν ότι σε κάθε ένα από αυτά όλο και περισσότεροι θα είναι μαζί τους.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png